Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Toplantıda iç ve dış gelişmelerin yanı sıra, orta vadeli programın detayları ele alındı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

"2024 Turizm Hedeflerimize Ulaşacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin turizm sektöründe hedeflerini yakalayacağına dair güvenini dile getirdi. 2023 yılına ilişkin turizm rakamlarını paylaşan Erdoğan, İstanbul'u 17 milyon 370 bin turistin ziyaret ettiğini ve toplamda 56 milyon 700 kişinin Türkiye'de ağırlandığını belirtti. Erdoğan, 2024 yılı için 60 milyar dolar turizm gelir hedefi koyduklarını ve bu hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Türkiye-Mısır İlişkileri Gelişiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Eylül tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladıklarını hatırlattı. Bu görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri seviyeye taşıdığını belirten Erdoğan, Şubat ayındaki tarihi ziyaretin ardından Sisi’nin ziyaretinin de ilişkilerin güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı.

Erdoğan, konuşmasında iç ve dış gelişmelere de yer verirken, turizmdeki olumlu tabloya ve Türkiye'nin bölgesel ilişkilerindeki ilerlemelere dikkat çekti.

"Seçim ekonomisi uygulanmadı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde “seçim ekonomisi” uygulanmadığını, ekonomik programa sadık kalındığını ve bunun olumlu sonuçlarının alındığını belirtti. Ekonomik göstergelerle ilgili detaylara değinen Erdoğan, işsizlik oranlarındaki iyileşmenin hedeflerin üstünde gerçekleştiğini, dış denge, kamu maliyesi ve cari dengede de kayda değer bir düzelme olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin 2024 yılında kredi notu 3 uluslararası kuruluş tarafından artırılan tek ülke olduğunu belirten Erdoğan, OVP’yi daha da güçlendirdiklerini söyledi. Tek haneli enflasyon hedefine mutlaka ulaşacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin enflasyonu düşürerek büyüyeceğini, geçtiğimiz yıl yüzde 5.1 oranında büyüme kaydedildiğini ve sağlıklı bir büyüme sürecinde olduklarını açıkladı. Erdoğan, 2025-2027 yıllarında ise büyüme oranlarında hızlı bir artış beklediklerini sözlerine ekledi.

Yeni Anayasa çalışmaları
Toplantıda, yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in yeni ve sivil bir anayasa yapmasının milletine karşı bir ödev olduğunu belirtti. Bu vazifenin yerine getirilmesi için hükümet olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Erdoğan, yeni anayasa sürecine verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Bloomberg, Cnbc-e

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar