Ereğli Demir Çelik (EREGL) detaylı analiz ve hisse yorumu

Milliyet yazarı Zeynep Aktaş, Twitter platformu üzerinden Ereğli Demir Çelik (EREGL) hissesi ile ilgili analizini ve yorumlarını paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Milliyet yazarı Zeynep Aktaş, Twitter platformu üzerinden Ereğli Demir Çelik (EREGL) hissesi ile ilgili analizini ve yorumlarını paylaştı.

YABANCILAR VE FONLARIN HİSSEDEKİ PAYI

Yabancı yatırımcılar 2023 yılından bu yan hissede toplam 618 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. En son Eylül ayında 10 milyon dolarlık alım yaptılar. Son 10 günde hissede yabancı payı 19-18 bandında.

Fonlarda ise 10'dan 12,13'e çıktı. Çok düşük miktarda da olsa Eylül'de yabancı alımı olumlu. Fonların paylarını artırma eğilimi de olumlu.

EREĞLİ ENDEKSE GÖRE NASIL BİR PERFORMANS GÖSTERİYOR?

Endeks bazında EREGL pandemi öncesi seviyelere döndü. Endeks bazında EREGL kısa, orta, uzun vadeli ortalamaların altında. Hissenin yeniden güç kazanmasında endeks bazındaki seyrinde ortalamaların üzerine çıkması önemli rol oynayacaktır.

Şirket Temettü 25 Endeksinde yer alıyor. 2023 yılında temettü ödemedi. Ancak kriterleri sağladığı için endekste kaldı. Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yönetim Endeksinde de yer alması önemli.

Ereğli'nin seyrini kurumsal yatırımcıların seyri belirleyecek. Şimdilik düşük miktarda da olsa alımlar var. Daha olumlu gelişmelerin fiyatlanması kayıpları geri alınmasını sağlayacaktır.

EREĞLİ'NİN DEĞERLEME ORANLARI NASIL BİR SEYİR İZLİYOR?

Ereğli'nin piyasa değeri özkaynaklarının altında ancak firma değeri; faiz,vergi ve amortisman öncesi kârının 16 katı. Firma Değeri/FAVÖK Oranının 16,05 olmasında şirketin zarar etmesinin etkisi büyük.

Ereğli'nin PD/DD Oranı 0,97: Yani piyasa değeri özkaynaklarının da altında. Bu oran ortalama 1,08 ile maksimum 2,6 arasında değişiyor. Şirketlerin piyasa değerinin özkaynaklarının altında olması firma batık değilse nadir rastlanan bir durumdur.

Kaynak: Zeynep Aktaş

 

EREGL EREGLI DEMIR VE CELIK FABRIKALARI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 48.06
Satış 48.08
Değişim -0.96%
Son Değer 48.06
En yüksek 49.68
En düşük 48.06
Haftalık Değişim -1.7579%
Aylık Değişim -10.1682%
Yıllık Değişim 18.6552%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar