Fitch'ten Türk bankaları değerlendirmesi

Fitch Ratings Bankalar Direktörü Ahmet Kılınç, Türk bankalarının dış finansman risklerinin azaldığını ve sermaye rasyolarının makul seviyede olduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarına yönelik yeni bir değerlendirme yaptı. Fitch Ratings Bankalar Direktörü Ahmet Kılınç, Türk bankalarının dış finansman kaynaklı risklerinin azaldığını açıkladı.

Kılınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Son dönemde yoğun şekilde bir ihraç öngörmüyoruz, ancak bankaların fırsat kollayarak uygun ortamda ihraç yapmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bankaların sermaye rasyolarının makul seviyede ve yeterli olduğunu görüyoruz.

Yeni yapılan sermaye benzeri kredi ihraçlarının sermayeyi desteklediğini ve bu durumun, kurda olası bir yükselişe karşı kısmi hedge görevi gördüğünü belirtiyoruz.

Türkiye'de bu yıl yüzde 2,8 büyüme öngörüyoruz ancak ilk çeyrekteki güçlü büyüme, yıl sonu büyüme beklentimizi yukarı çekebilir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar