Garanti BBVA Yatırım, model portföyünde değişikliğe gitti

Garanti BBVA Yatırım, Kardemir D'yi model portföyüne ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti BBVA Yatırım, Kardemir D'yi model portföyüne ekledi.

Detaylar şu şekilde:

KRDMD’yi model portföyümüze ekliyoruz. Stok etkisinin ortadan kalkması ve yurt içi cevher fiyatlarının “görece” normalleşmesiyle, 3. ve 4. çeyreklerde maliyetlerdeki düşüş etkisinin hissedileceğini düşünüyoruz. 1Ç24’ü 84$, 2Ç24’ü ise 31$ ton başına FVAÖK ile tamamlayan Kardemir’in en kötüyü ikinci çeyrekte geride bıraktığına inanıyoruz. Şirketi kapsama aldığımız raporda da vurguladığımız üzere, Kardemir’in yılı 74$ ton başına FVAÖK ile geride bırakacağını öngörüyoruz. 3. çeyrekte ürün fiyatlarında başlayan toparlanma ve yükselen satış hacmi, en kötünün geride kaldığı tezimizi destekliyor. Şirketi kapsama aldığımız raporda, uzun vadede ürün kalitesinin artmasını beklediğimizi vurgulamıştık.

Son çeyrekte Azerbaycan’a gerçekleştirilmesi beklenen ray teslimatları ve Cezayir ile gerçekleştirilen sözleşme, bu durumun kısa vadede de kârlılığa yansımasını sağlayacak. Türkiye için beklenen demiryolu yatırımları iç talep için de pozitif beklentiye girmemizi sağlıyor. Çin’den gelen teşvikler sektörde iyimserlik beklentisi için dayanak sağlamaya devam ediyor. Çin’de 3 yıla yayılması planlanan, toplam büyüklüğü ~6 trilyon yuan (~845mlr USD) olarak hedeflenen mali teşvik paketi, ülkenin pandemi sonrası zayıf kalan tüketim davranışını iyileştirebilir. Teşvik paketinin sektör üzerindeki pozitif etkilerinin hissedilmesi uzun sürecek olsa da kısa vadede hisse fiyatını desteklemeye devam etmesini bekliyoruz.

Kardemir’i kapsama aldığımız raporda da vurguladığımız üzere Çin’de iç talebin toparlanması, sektör için en belirgin iyileşmeyi sağlayacaktır. Kardemir benzer şirketlerle ve kendi tarihsel çarpanlarıyla kıyaslandığında iskontolu kalmaya devam ediyor. Şirket son 10 yıl ileri dönük FD/FVAÖK ortalaması olan 4.85’in oldukça altında, 3.75 FD/FVAÖK ile işlem görüyor.

Tercih ettiğimiz hisseler:

  • AKBNK: Sermaye yeterliliği ve likiditesi ile ön planda
  • BIMAS: Artan gıda enflasyonu, toparlanmasını beklediğimiz müşteri trafiği
  • KRDMD: Ton başına FAVÖK'te iyileşme beklentisi ve artan ray siparişleri
  • KCHOL: NAD iskontosu ve dengeli portföy
  • TCELL: ARPU artışı ve daha güçlü finansallar
  • THYAO: Güçlü yolcu trafiğinin devamı beklentisi
  • YKBNK: Güçlü karlılık görünümü

Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayın...

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar