Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

BTCIM: Batıçim, 1Ç24 finansal sonuçlarını 158 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarını 541 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

ISCTR: İş Bankası, iştirak portföyünün %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak holding çatısı altında yönetilmesine ilişkin yasal sürecin 31 Ağustos’a kadar sonuçlanma ihtimalinin kalmadığını açıkladı.

KFEIN: Şirketin %51 bağlı ortaklığı Karmasis Bilişim Çözümleri’nin, mevcut 5 milyon TL tutarındaki sermayesinin, tamamı şirketin iç kaynak fonlarından karşılanmak üzere 150 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin tescil başvurusu yapıldı.

MNDTR: Mondi, 1Ç24 finansallarını 383 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarını 391 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

RALYH: Ral Yatırım Holding’in %41 oranında bağlı ortaklığı, katılmış olduğu ihalenin ikinci oturumunda 2,65 milyar TL düzeyinde teklifle en avantajlı teklifi veren 6. şirket olduğunu duyurdu.

RODRG: Şirketin, mevcut 7 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, %300 oranında artırılarak 28 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin başvuru, SPK tarafından onaylandı.

SRVGY: Servet GYO, %6150 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile tamamı geçmiş yıl karlarından karşılanmak üzere, mevcut sermayesini 52 milyon TL’den 3,25 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar