Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

OYAKC (Negatif): Oyak Çimento, 2Ç24 finansallarını 2,1 milyar TL net kâr ile açıkladı. Açıklanan rakamda 262 milyon TL parasal kayıp etkili oldu. Şirket, enflasyon muhasebesi etkisiyle düzelttiği 2Ç23 finansallarına göre bu çeyrekte net satışlarını %1,9, FAVÖK’ü ise %16 oranında düşürdü. Net kâr ise 2Ç23'e kıyasla 1Ç24'te %69,3 oranında azaldı. Ayrıca, 2023'ün ilk yarısı ile 2024'ün ilk yarısı karşılaştırıldığında net kârda %59'luk bir düşüş gözlemlenmiştir. Finansal sonuçlar, beklentilerimizin altında kaldığı için olumsuz değerlendiriyoruz. Brüt kâr ve FVÖK marjlarındaki düşüşün, şirketin tarihsel olarak sezonsal açıdan güçlü finansallar açıkladığı 2. çeyreklere rağmen, ihracattaki düşüşten kaynaklandığını düşünüyoruz. Diğer yandan, beklendiği gibi bir önceki çeyreğe göre bu çeyrekte özkaynak kârlılığı artmış ve bu da net kâr marjındaki artıştan kaynaklanmıştır.

TATGD (Negatif): Tat Gıda, 2Ç24 finansallarını 278 milyon TL net zarar ile açıkladı; 2Ç23'te 104 milyon TL net kâr açıklamıştı. Açıklanan rakamda 10 milyon TL parasal kayıp etkili oldu. 2Ç23'e göre net satışlar %22 düştü ve marjlardaki olumsuz gidişat devam ediyor. 2024'ün ilk yarısında toplam 409 milyon TL net zarar açıklanmışken, geçen yılın ilk yarısında 267 milyon TL net kâr açıklanmıştı.

NETAS (Negatif): Netaş,2Ç24 finansallarını 108 milyon TL zarar ile açıkladı. Bu dönemde artan operasyonel giderler, şirketin karlılığında baskı oluşturdu. 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde, brüt kar marjı en yüksek ürün olan Sistem Entegrasyonu (SE)'nin satışlardaki payının %66'dan %50'ye gerilemesi karlılığı baskılayan bir diğer unsur oldu. Bu dönemde şirketin net borç pozisyonu 2023 yılsonundaki 51 milyon USD seviyesinden 44 milyon USD'ye gerilemesine karşın faiz oranlarındaki artış nedeniyle finansman giderleri geçtiğimiz yılın üstünde gerçekleşti.

RYGYO: Reysaş Gayrimenkul, yurtdışı ticari faaliyetlerini artırmak amacıyla Almanya'nın Frankfurt şehrinde 100.000 EUR sermayeli Reysas Investment Germany GmbH adlı bir gayrimenkul geliştirme şirketi kurma kararı aldı ve bağlı ortaklık kuruluşu tamamlandı, tescil işlemleri devam ediyor.

ASTOR: Astor Enerji, şirketin iletken üretim tesisi projelendirme çalışmalarına başladığı ve ilk kısım makine ve sistem alım anlaşması için MAG machines ile 31.4 milyon euro tutarında anlaşma imzaladığını açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar