Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

AKENR: Şirket, 2Ç24 finansallarını 463 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %149 arttı. Geçen yılın aynı çeyreğinde ise zarar açıklamıştı.

AKSGY (Sınırlı Pozitif): Akiş GMYO 2Ç24 finansal sonuçlarını 525 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda 184 milyon TL parasal kazanç etkili oldu. Geçen sene 6 aylıkta 2.3 milyar TL olarak açıkladığı net karını, geriye dönük, 666 milyon TL olarak düzeltti. Böylece şirket net karını 2024 yılının ilk yarısında geçtiğimiz seneye göre %62 oranında arttırdı.

AVTUR: Şirket, 2Ç24 finansallarını 200 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, yıllık bazda %36 azaldı.

IHAAS: Şirket, 2Ç24 finansallarını 54 milyon TL net zarar ile açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 12,4 milyon TL net kar açıklamıştı.

IHGZT: Şirket, 2Ç24 finansallarını 64,4 milyon TL net zarar ile açıkladı. Geçtiğimiz çeyrek ise 87,4 milyon TL net zarar açıklanmıştı.

IMASM (Sınırlı Negatif): İmaş Makina, 2Ç24 finansal sonuçlarını 18 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrekte finansal sonuçlarını 84 milyon TL net kar ile açıklarken, bir önceki yılın aynı döneminde ise 66 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

ISBIR: İşbir Holding, 6A24 finansallarını 2,8 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, yıllık bazda %14 azaldı.

KONYA (negatif): Konya Çimento 2Ç24 finansal sonuçlarını 27 milyon TL net zarar ile açıkladı. Böylece 2024 yılının ilk yarısında 227 milyon TL net zarar, 2 milyon TL faaliyet zararı açıklamış oldu

PNLSN (Nötr): Panelsan, 2Ç24 finansal sonuçlarını 23 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe paralel gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %76 daraldı.

VANGD (Nötr): Vanet Gıda 2Ç24 finansal sonuçlarını 12 milyon TL net kar ile açıkladı, satışlar yıllık bazda 2024’ün ilk yarısında %320 artarak 85 milyon TL oldu brüt kara da bu yansıdı ancak şirket faaliyet zararı yazdı.

VKGYO (Sınırlı Pozitif): Vakıf GMYO 2Ç24 finansa sonuçlarını 2.6 milyar TL net kar ile açıkladı. Geçen sene 6 aylıkta 368 milyon TL olarak açıkladığı net karını, geriye dönük, 1.5 milyar TL net zarar olarak düzeltti. Böylece 2024 yılının ilk yarısında 2.1 milyar TL net kar, 239 milyon TL Faaliyet karı açıklamış oldu.

AKENR: Şirket, 03.12.2024 vadeli toplam 64,3 milyon USD ve 3,93 milyar TL borcunun yeniden yapılandırılması amacıyla, 11.11.2019 tarihinde imzalanan Kredi Sözleşmesi çerçevesinde Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ile görüşmelere başlandığını duyurdu.

ARCLK: Arçelik, 2022 yılında temelleri atılan ve 110 milyon USD yatırım ile inşa edilen Mısır'daki fabrikanın açılışının dün yapıldığını duyurdu. İlk aşamada bu fabrikada buzdolabı ve fırın üretilecek olup, ilerleyen dönemde diğer ev aletleri kategorilerinin de üretimi planlanmaktadır. 70.000 m² kapalı alanı bulunan fabrikanın toplam alanı ise 114.000 m²'dir. Fabrikanın tam kapasite çalışması halinde yaklaşık 2000 kişiye istihdam sağlanması ve yıllık üretimin 1,5 milyon adede ulaşması hedeflenmektedir.

CEOEM: Şirket, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde 2-6.10.2024 tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde koordinasyon ve destek hizmetleri sağlayacak olup, bu faaliyetlerden 100 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflemektedir.

DOBUR: Şirket, 19,5 milyon TL ödenmiş sermayesindeki Doğan Holding ve Burda GmbH'ın sahip olduğu toplam %76,30 oranındaki payın, Alt Capital Holding A.Ş., Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. ve Re-Pie Yatırım Holding A.Ş.'ye 9,56 milyon USD bedelle satışını tamamladı.

GLCVY: Gelecek Varlık Yönetimi, 986,75 milyon TL anapara büyüklüğündeki 3 portföyün devir ve temlik işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Ek olarak şirket, 683,44 milyon TL büyüklüğündeki 2 tahsili geçmiş bireysel portföyün ihalesinde en yüksek teklifi vererek kazandığını duyurdu.

HALKB: Fitch Ratings, Halk Bankası’nın Uzun Vadeli Yabancı Para Notunu "B-"den "B+"ya, Uzun Vadeli Yerel Para Notunu "B+"dan "BB-"ye, Devlet Destek Notunu "b-"den "b+"ya yukarı yönlü revize etti.

ISFIN: Fitch Ratings, İş Finansal Kiralama'nın Uzun Vadeli Yabancı Para Notunu B'den BB-'ye, Uzun Vadeli Yerel Para Notunu B+'dan BB-'ye ve Hissedar Destek Notunu b'den bb-'ye yükseltti. Şirketin Uzun Vadeli Yabancı Para Notu ile Uzun Vadeli Yerel Para Notunun görünümleri de "Durağan" olarak belirlendi.

KOTON: Koton, 2Ç24 finansallarını 26 Eylül tarihinde kamuya duyuracağını açıkladı.

MAKIM (Sınırlı Negatif): Makim Makina, 2Ç24 finansal sonuçlarını 32 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %56 daralırken, bir önceki çeyreğe göre %24 arttı. Vergi gelirleri net karı destekledi. Aynı dönemde şirketin satış gelirleri, yıllık bazda %19, çeyreksel bazda ise %23 daraldı.

PEHOL: Şirket, renovasyon çalışmaları devam eden Sümerpark AVM'nin zemin katındaki 231,63 m² büyüklüğündeki mağazası için Efor Mağazacılık (EFOR) ile 5 yıllık kira sözleşmesi imzalamış olup, kira bedeli mağazanın aylık cirosu üzerinden hesaplanacaktır.

RUBNS (Sınırlı Negatif): Rubenis Tekstil, 2Ç24 finansal sonuçlarını 8 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %80, bir önceki çeyreğe göre %87 daraldı. Tek seferlik giderler, net karı baskıladı. Aynı dönemde şirketin satış gelirleri, yıllık bazda %44, çeyreksel bazda ise %35 artsa da artan maliyetler brüt karlılığı baskıladı. 

SMRTG: Şirket, 2022 yılında yapılan YEKA-4 ihalesi kapsamında Niğde Bor'da 140 MWm/100 MWe kurulu gücündeki "G4-Bor-1 GES" projesine hak kazanmış olup, %100 bağlı ortaklığı olan Smart Ges Enerji Üretim'e 30 yıl süreyle geçerli olacak üretim lisansını alındığını duyurdu.

TBORG: Tuborg, fiili dolaşım oranının %5’i aşması nedeniyle, üst pazara geçiş amacıyla Borsa İstanbul’a başvuru yapıldığını açıkladı.

VESTL: Vestel, Çin'in en büyük TV üreticisi Hisense Co., Ltd.'nin bir yan kuruluşu olan ve önde gelen TV işletim sistemi ve yayın platformu VIDAA'yı bünyesinde bulunduran VIDAA International Holdings BV'de %4,64 oranında pay satın almak üzere bir iyi niyet mektubu imzalamış olup, taraflar arasındaki görüşmeler devam ettiğini duyurdu. Şirket, bu ortaklık neticesinde global TV platform portföyünü daha da zenginleştirerek küresel TV platform ekosisteminde önemli bir oyuncu haline gelmeyi hedeflemektedir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar