Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 endeksi günü (%0.78) 76.05 puan artışla 9.833,22 puandan kapattı, işlem hacmi 85,865 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 endeksi günü (%0.78) 76.05 puan artışla 9.833,22 puandan kapattı, işlem hacmi 85,865 milyar TL oldu.

Ayrıca gün boyunca finans ve borsa piyasalarını etkileyen önemli gelişmeler yaşandı.

Günün öne çıkan haber başlıkları ise şu şekilde:

'Küçük işletmeleri enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küçük işletmelere kolaylık sağlamak için yaklaşık 1,5 milyon mükellefi geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz' diye konuştu.

Yabancı hissede 1 ayın ardından alışa geçti
Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 23 Ağustos haftasında 66 milyon dolar net hisse alışı yaptı. Yabancı yatırımcı geride kalan 1 ayda toplam 920 milyon dolarlık hisse satışı yapmıştı.

TCMB'nin rezervleri geriledi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri geçen hafta 2 milyar 502 milyon dolar düşüş gösterdi.

Kur Korumalı'da 7 haftanın en yavaş çıkışı

23 Ağustos haftası verilerine göre KKM'den çıkış 40,5 milyar Türk Lirası oldu. Toplam KKM bakiyesi 1 trilyon 659 milyardan 1 trilyon 619 milyara geriledi.

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüdü
ABD ekonomisi, 2024'ün ikinci çeyreğinde yüzde 3,0 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. Piyasa beklentisi ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 2,8 büyüyeceği yönündeydi.

ABD'li yatırım devi Türkiye'yi radarına aldı
Pimco, Fed'in Eylül ayında beklenen faiz indirimi ile yatırımcıların gelişen piyasalarda yeni getiri kaynakları arayışına gireceğinin altını çizdi. Pimco'ya göre özellikle Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkelerin yerel para birimi cinsi tahvillerinde önemli bir potansiyel bulunuyor.

Gram altın rekor tazeledi
Gram altın geçen haftaki rekorunun da üzerine çıkarak 2 bin 764 liraya yükseldi.

Ekonomik güven 3 yılın en düşük seviyesinde
Ekonomik güven endeksi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında azalarak 93,1 değerini aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar