Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 endeksi günü 165,60 puan kayıpla (%1,67) 9.771 seviyesinden tamamladı. Günlük işlem hacmi 73,8 Milyar TL olarak gerçekleşti Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BIST100  endeksi günü 165,60 puan kayıpla (%1,67) 9.771 seviyesinden tamamladı. Günlük işlem hacmi 73,8 Milyar TL olarak gerçekleşti

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

Tarım dışı istihdam beklentilerin altında geldi
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 18 Eylül tarihinde gerçekleştireceği toplantı öncesi en çok beklenen verilerden tarım dışı istihdam, piyasa beklentilerinin altında kaldı.  ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam Ağustos ayında 142 bin artış gösterdi. Analistlerin beklentisi istihdamda 161 bin artış olacağı yönündeydi.

Tarım dışı istihdam artışı Haziran ayı için 179 binden 118 bine, Temmuz ayı için 114 binden 89 bine revize edildi. Bir diğer önemli veri olan işsizlik oranı %4,3'ten %4,2'ye indi. Piyasa beklentisi de işsizlik oranının bir önceki ay gördüğü %4,3 seviyesinden %4,2'ye ineceği şeklindeydi.

Lavrov: Türkiye’nin BRICS konusunda ciddi olduğunu görüyoruz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin BRICS’e tam üyelik başvurusunun ciddi niyetlere dayandığını söyleyerek, “NATO üyesi olması sorun değil” açıklamasında bulundu.

Dun & Bradstreet: Türkiye’nin genel risk notu yükseltildi
Dun & Bradstreet, ABD’deki büyümenin yavaşlamasına rağmen, Avrupa ve gelişmekte olan piyasalardaki büyümenin etkisiyle küresel büyümede iyimser beklenti içerisinde olduklarını açıkladı. Raporda Türkiye'nin risk notunun yükseltildiği de belirtildi.

Kredi kartı limitlerine ayar geliyor
Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyecek Orta Vadeli Program (OVP), Resmi Gazete'de yayımlandı. OVP'de kredi kartına yönelik düzenleme sinyali dikkat çekti.

Migros (MGROS) hisse yorumu ve hedef fiyat
Gedik Yatırım Migros için hedef fiyatını 790,0 TL'den 799,0 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Endeks Üstü Getiri' olarak korudu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar