Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 Endeksi günü %2.12 azalışla 9419,66 puandan tamamladı. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler..

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 endeksi günü -2.12% düşüşle 9419,66 puandan kapattı, işlem hacmi 79.3 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

Tüketiciye elden ödemelerde 7 bin lira sınırı
GİB'in, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde değişiklik taslağına göre, tüketiciler ve işletmeler için 7 bin liranın üzerindeki ödemelerde banka veya aracı finansal kurumları kullanma zorunluluğu getirilecek. TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, düzenleme hakkında yaptığı açıklamada, "Ödeme ve tahsilat işlemlerinin aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması kayıtlı ekonomi için önem arz ediyor." diye konuştu.

Elektrik ve gaz faturalarında yeni dönem
Bin liralık doğalgaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ının halen devlet tarafından karşılandığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Yüksek gelir grubu için yeni bir çalışma yapacağız" dedi.

Bakan Şimşek açıkladı: Yeni finansman aracı geliyor
"Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek." diyen Bakan Mehmet Şimşek, "Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD enflasyon verisi açıklandı
Ağustos ayında ABD'de yıllık enflasyon yüzde 2.5, aylık enflasyon ise yüzde 0.2 oldu. Böylelikle yıllık enflasyon 3,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Ekonomistler Merkez'den faiz indirimi beklemiyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Eylül ayı toplantısına ilişkin medyan beklenti faizin yüzde 50,00 seviyesinde tutacağı yönünde oluştu. 

Ağustos'ta yabancının en çok aldığı hisseler
Ağustos ayında yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da 590 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi. BYF'den yapılan sınırlı alımlarla bile net satış tutarı 576 milyon dolara ulaştı. 

Yabancı yatırımcı Ağustos ayında en çok alım yaptığı 5 hisse THYAO, AEFES, KOZAL, ENKAI ve MAVI oldu. En çok satış yapılan 5 hisse ise ISCTR, SAHOL, KCHOL, YKBNK ve GARAN olarak dikkat çekti.

Hisse Tavsiyeleri;

-Garanti BBVA Yatırım ŞOK Marketler SOKM için hedef fiyatını 102,90 TL, tavsiyesini 'Endeks Üstü Getiri' olarak korudu.

-Ak Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 75 TL'den 78 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa
Kategoriler Borsa
Yorumlar