Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 günü (%1,73)164,45 puan artışla 9.685,49 puandan kapattı, işlem hacmi 79,8 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 günü (%1,73) 164,45 puan artışla 9.685,49 puandan kapattı, işlem hacmi 79,8 milyar TL oldu. 

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

Erdoğan, Wall Street devleriyle bir araya geliyor
Financial Times'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Eylül’de New York’ta Fortune 100 listesinde yer alan 20 ABD'li şirket yöneticisiyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek. Toplantılarda, Türkiye’ye yatırım çekmek amacıyla JPMorgan ve Goldman Sachs gibi dev finans kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmeler yapılacak.

TCMB'nin anketinde enflasyon tahmininde düşüş
Merkez Bankası'nın eylül ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 43,14'e, yıl sonu dolar/TL tahmini 37,16'ya geriledi.

Şimşek: Alım gücünü kalıcı olarak artıracağız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın eylül ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketinde yer alan verilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, 'Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız.' dedi.

Altın fiyatları rekora üstüne rekor kırıyor
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ardından ABD Merkez Bankası'nın da (Fed) de faiz indirimine gideceği beklentileri, 50 baz puanlık bir indirim için güçlü gerekçeler olduğu yorumları ons altına rekorlar kırdırmaya devam ediyor.

Türkiye Varlık Fonu, ilk sukuk satışını düşünüyor
Bloomberg News'un haberine göre, TVF olarak bilinen Türkiye Varlık Fonu, ilk sukuk satışını düşünüyor. Fon, ihracın zamanlamasını ve büyüklüğünü araştırmak için yatırım bankalarıyla görüşmelerde bulundu. Fon, 5 yıl vadeli 500 milyon dolarlık sukuk satmayı düşünüyor.

Günün aracı kurum hisse tavsiyeleri ise şöyle:

-Deniz Yatırım, BIMAS-BİM Birleşik Mağazalar için hedef fiyatını 661,00 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

-Şeker Yatırım, TCELL-Turkcell için hedef fiyatını 116,5 TL'den 145,2 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

-Yatırım Finansman, TCELL-Turkcell için hedef fiyatını 95 TL'den 120 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak belirledi.

-Alnus Yatırım, TCELL-Turkcell için hedef fiyatını 133 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

-OYAK Yatırım, TCELL-Turkcell için hedef fiyatını 125 TL'den 135 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.

-Philip Capital, SUWEN-Suwen için tavsiyesini 53 TL hedef fiyat ile "endeks üstü getiri" olarak başlattı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar