Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

Borsa İstanbul BIST100 endeksi günü yüzde 0,17 artıda 9.774,49 puandan tamamladı. İşlem hacmi 62,8 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BIST100 endeksi günü yüzde 0,17 artıda 9.774,49 puandan tamamladı. İşlem hacmi 62,8 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışılmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur" diye konuştu.

Vakıf Faktoring halka arz için SPK'ya başvurdu
Vakıf Faktoring AŞ, paylarının halka arzına ilişkin izahnamenin onaylanması talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

Fitch, Türkiye'den 12 kuruluşun notunu yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu ​​Fitch Ratings, Türkiye'den 12 banka dışı finansal kuruluşunun kredi notunu yükseltti. Not artırımından etkilenen şirketler: Ak Finansal Kiralama AŞ (Ak Leasing), Alternatif Finansal Kiralama AŞ (Alternatif Leasing), Deniz Finansal Kiralama AŞ (Deniz Leasing), Garanti Faktoring AŞ (Garanti Faktoring), Garanti Finansal Kiralama AŞ (Garanti Leasing), İş Finansal Kiralama AŞ (İş Leasing), QNB Finans Faktoring AŞ (QNB Faktoring), QNB Finans Finansal Kiralama AŞ (QNB Leasing), Yapı Kredi Faktoring AŞ (Yapı Kredi Faktoring), Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. (Yapı Kredi Leasing), Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ (Yapı Kredi Yatırım) ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ (Takasbank).​

Mehmet Şimşek: "Vergide Adalet İçin Yapay Zeka Kullanıyoruz"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi sisteminde adaleti sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Şimşek, vergi sisteminde adaleti sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Şimşek, yapay zekanın desteğiyle sahte fatura kullanarak vergi kaçakçılığı yapanların tespit edilmesi ve cezalandırılmasında daha etkili yöntemler uygulamaya başladıklarını açıkladı.

Euro Bölgesi'nde TÜFE beklentilerin altında arttı
Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları ağustos ta nihai olarak yüzde 0,1'le yüzde 0,2'lik beklentinin altında artış gösterdi.

İş Bankası tahsili geciken alacaklarını 4 varlık şirketine devretti
İş Bankası toplam 1,5 milyar liralık tahsili geçikmiş alacak portföyünü Gelecek Varlık Yönetim şirketine 540 milyon liraya sattığını duyurdu. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 1 milyar 535 milyon liralık tahsili geçikmiş alacak porföyünün 539 milyon 500 bin liraya dört varlık yönetim şirketine satıldığı belirtildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar