Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

TCMB, beklentiler paralelinde politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Bu kararın ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde kazançlar 2'yi aşarak 9980 puana kadar yükseldi ve 10 bin puana kadar yaklaştı. Endeks günü ise yüzde 2,06 yükselişle 9.975,61 puandan tamamladı. İşlem hacmi ise 84.6 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TCMB, beklentiler paralelinde politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Bu kararın ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde kazançlar 2'yi aşarak 9980 puana kadar yükseldi ve 10 bin puana kadar yaklaştı.

Endeks günü ise yüzde 2,06 yükselişle 9.975,61 puandan tamamladı. İşlem hacmi ise 84.6 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

TCMB beklentileri karşıladı, faizi sabit tuttu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek üst üste altıncı toplantısında da piyasa beklentilerine paralel yüzde 50'de sabit tuttu.

TCMB, yabancı para hesaplara ödenecek faiz oranını 75 baz puan indirdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranını 75 baz puan indirdi.

Merkez'in kararı sonrası borsa yükseldi, CDS düştü
TCMB, beklendiği gibi politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Bu kararın ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 2'ye yaklaşan bir yükseliş gösterdi. Öte yandan, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi de (CDS) 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Yabancı hissede satışa devam etti
Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 13 Eylül haftasında 320,6 milyon dolar net hisse satışı yaptı.

Merkez'in toplam rezervleri arttı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri geçen hafta 6 milyar 789 milyon dolar artış gösterdi.

Bakan Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonun 40'lı rakamlara ineceğini aktardı. Şimşek yıl sonu için ise yüzde 41,5 rakamını paylaştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar