Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST 100 günü (%1,14) 111,68 puan düşüşle 9.665,78 puandan kapattı, işlem hacmi 73,2 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 günü (%1,14) 111,68 puan düşüşle 9.665,78 puandan kapattı, işlem hacmi 73,2 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

İşte öne çıkan gelişmeler:

Merkez'in toplam rezervlerinde 1 milyar dolarlık artış
Foreks Haber'in TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, 20 Eylül haftasında Merkez'in rezervlerinin yaklaşık 1,0 milyar dolar arttığı hesaplandı.

TCMB'den konkordato analizi: Likidite ve borçluluk oranlarına dikkat çekti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ekonomistleri son dönemde sayıları artan konkordato taleplerini analiz eden bir yazı kaleme aldı. Ekonomistler şirketlerin likit rezevleri ve borçluluk oranlarına dikkat çekti. Ayrıca bu şirketlerin parasal sıkılaşmanın başladığı Haziran 2023 öncesinde de zorlandığı belirtildi.

EBRD'den Türkiye finans sektörü değerlendirmesi
EBRD Finansal Kurumlar Yönetici Direktörü Malige, "Yılın bu dönemi itibarıyla Türk bankacılık ve finans sektöründeki yatırımlarımız 600 milyon avro seviyesinde ama yıl henüz bitmedi ve yıl sonuna kadar devam edeceğiz" ve "Sektörde karlılık biraz dalgalı ama yine de sağlıklı karlılık seviyelerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu nedenle bankaların karlılığı konusunda endişeli değilim" şeklinde ekledi.

Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ, eylül ayında açlık sınırının 19.830 TL'ye yoksulluk sınırının ise 64.595 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar