Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 endeksi günü (%2.37) 211.11 puan artışla 9.109,34 puandan kapattı, işlem hacmi 78,347 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 endeksi günü (%2.37) 211.11 puan artışla 9.109,34 puandan kapattı, işlem hacmi 78,347 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

ABD'de tarım dışı istihdam verisi beklentileri aştı
ABD'de Eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam artışı belli oldu. Verilere göre, ülkede Eylül'de tarım dışı istihdam artışı 254 bin oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın 150 bin olması yönündeydi. Veriler işsizliğin ise sınırlı da olsa gerilediğini gösterdi. Buna göre ABD'de Eylül ayında işsizlik yüzde 4,1 oldu. İşsizlik oranıyla ilgili beklenti de yüzde 4,2 olarak kaydedilmişti. İstihdam artışında bir önceki ay 142 bin olarak açıklanan veri de 159 bine revize edildi.

Şimşek: Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir kuyumcunun beyan ettiği aylık ortalama vergi matrahının 16 bin TL olduğunun ortaya çıktığını belirterek, vergide adaleti sağlama konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Citi'den Türkiye enflasyonu değerlendirmesi
Eylül ayı enflasyon verisi yabancı kurumların enflasyon tahminleri ve para politikası patikasına ilişkin öngörülerini gözden geçirmesine neden oldu. Son yorumlardan biri Citi'den geldi. Citi'ye göre Türkiye'nin enflasyon tahminleri iyimser kalmış olabilir.

Goldman, TCMB faiz indirimi tahminini öteledi
Goldman Sachs, TCMB'den ilk faiz indirimine yönelik beklentisini Kasım ayından Ocak ayına erteledi.

UBS'ten TCMB yorumu: İkilem yaratabilir
UBS, dün açıklanan enflasyon verilerinin TCMB için faiz indirimi açısından bir ikilem yaratabileceği tespitinde bulundu.

Gedik Yatırım 3 hisseyi model portföyünden çıkardı
Gedik Yatırım bugün yayınladığı model portföy raporunda, Aksa Enerji (AKSEN), Galata Wind (GWIND) ve Sabancı Holding (SAHOL) hisselerini portföyünden çıkarma kararı aldı. Kurum, bu değişiklikle birlikte portföy listesini 8 hisseyle sınırlı tutmaya devam edecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar