Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 günü (%0,97) 87,41 puan artışla 9.132,30 puandan kapattı. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 günü (%0,97) 87,41 puan artışla 9.132,30 puandan kapattı.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Wells Fargo'dan dolar/TL tahmini
Türkiye ekonomisine yönelik genellikle akıntının tersine yorumlarda bulunan Wells Fargo, TL'nin yıl sonunda beklenen değer kaybını yaşamayacağını ve TCMB'nin enflasyonla mücadele konusunda temkinli davranışını sürdürmesi gerektiğini söyledi. Wells Fargo'dan McKenna, CNBC-e'ye e-posta ile yaptığı değerlendirmede, TL'nin yılı 34,50 seviyesinden kapamasını öngördüklerini belirtti. Tecrübeli stratejiste göre Türkiye'de yıl sonunda enflasyon yüzde 55-60 aralığında olacak.

Patronlar hisse geri alımını artırdı
Borsa İstanbul reel olarak yatırımcısına son bir yılda yüzde 19’un üzerinde kayıp yaşatırken son günlerde hisse fiyatlarının performansını yansıtmadığını düşünen şirketler geri alım programlarına hız verdi. Bir yıl sonra geri alım yapan THY öne çıkarken BİM’de geri alım için fon ayırdığını açıkladı.

Borsa İstanbul'da gong BinBin için çaldı
BinBin için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı. Şirket payları, bugün düzenlenen törenle Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.

Şimşek: İhracata güçlü desteklerimiz devam edecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek teknolojili ve katma değerli üretime reeskont kredileriyle daha fazla imkan sağlayacak yeni bir modele 2025'te geçileceğini belirterek, "Kritik önemdeki ihracata güçlü desteklerimiz devam edecek" diye konuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar