Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 endeksi günü (%0.40) 35.63 puan artışla 8.908,47 puandan kapattı, işlem hacmi 59,894 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 endeksi günü (%0.40) 35.63 puan artışla 8.908,47 puandan kapattı, işlem hacmi 59,894 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Şimşek: BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldırmayı düşünüyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldırılmayı değerlendiriyoruz' açıklamasında bulundu.

Tofaş'tan Stellantis açıklaması
Tofaş, Rekabet Kurulu'nun Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ paylarının alımı ile ilgili kararının ara bir karar olduğunu ve sürecin devam ettiğini belirtti.

Akbank sendikasyon kredisi sağladı
Akbank dört dilimden oluşan sürdürülebilir sendikasyon sağladığını duyurdu. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, banka uluslararası piyasalardan 367 gün vadeli 272,7 milyon dolar ve 254,1 milyon euro sendikasyon kredisi sağladı. Akbank ayrıca 734 gün vadeli 159,5 milyon dolar ve 43,5 milyon euro sendikasyon aldığını bildirdi. 367 gün vadeli dilimin toplam maliyeti Sofr+yüzde 1,75 ve Euribor+yüzde 1,50 oldu. 734 gün vadeli dilimin toplam maliyeti ise Sofr+yüzde 2,25 ve Euribor+yüzde 2,00 olarak kaydedildi.

Rusya'dan faiz kararı
Rusya Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 21'e çıkardı. Piyasa beklentisi faizin yüzde 20'ye çıkarılması yönündeydi.

Erdoğan: BRICS ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS'in yükselen ekonomilerin bir arada olduğu büyük bir platform olduğunu belirterek, "Bu gerçeği görmek durumundayız. Türkiye olarak BRICS ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar