Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 günü (%0,29) 27,34 puan artışla 9.407,17 puandan kapattı, işlem hacmi 131,9 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 günü (%0,29) 27,34 puan artışla 9.407,17 puandan kapattı, işlem hacmi 131,9 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Yabancıdan 3 milyar dolarlık tahvil ve hisse satışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık menkul kıymet istatistiklerini açıkladı.  28 Mart haftasında yabancı yatırımcılar 651,9 milyon dolarlık hisse satarken, tahvil satışı 2 milyar 388 milyon dolar oldu. Böylece yabancılar toplamda bir haftada 3 milyar 40 milyon dolarlık satış yaptı.

Bakan Şimşek'ten ABD tarifeleri açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarifelerin Türkiye'ye etkisine ilişkin olarak, "GSYH'mizi üretirken ihracat bazlı değil, iç talep bazlı gitmişiz, dolayısıyla bize yansımaları başka ülkelere göre daha sınırlı olacak" yorumunda bulundu.

Koza Altın güncel maden rezerv değerini açıkladı

Koza Altın, bugün KAP'a yaptığı açıklamada güncel maden rezerv toplam değerini kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'nin risk priminde 1,5 yıl sonra bir ilk

Yeni haftanın ilk işlem gününde Borsa İstanbul'da sert satışlar dikkat çekerken, Türkiye'nin risk primi de yükseliş gösterdi. Ülkenin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 372 baz puanla Kasım 2023’ten bu yana en yüksek seviyeye geldi.

Yerlinin döviz mevduatında artış

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir haftada 214,06 milyon dolar artış gösterdi.

New York borsası güne sert düşüşle başladı

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı tarifelerin ardından oluşan satış baskısının derinleşmesiyle haftanın ilk işlem gününe sert düşüşle başladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800