Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 günü (%0,45)42,37 puan artışla 9.380,95 puandan kapattı(ForInvest Haber Anketi 25,68), işlem hacmi 91,7 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST100 günü (%0,45) 42,37 puan artışla 9.380,95 puandan kapattı(ForInvest Haber Anketi 25,68), işlem hacmi 91,7 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Ticaret savaşı kızışıyor: Çin, yüzde 125'e çıkardı

Beyaz Saray'ın dün yaptığı açıklamada ABD'nin Çin'e yönelik uyguladığı tarife oranı yüzde 145 olarak belirtilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Çin Ticaret Bakanlığı, ABD mallarına uygulanan tarife oranının yüzde 125'e yükseltildiğini açıkladı.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 30'a dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi %28,04'ten %29,98'e yükseldi.

Bakan Şimşek'ten CHP'ye 'MASAK' yanıtı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK'ın talep edilen bilgileri hiçbir makamın görüşünü, direktifini veya olurunu almadan doğrudan Savcılığa ilettiğini söyledi.

TCMB'den faiz sürprizi gelebilir

Morgan Stanley analistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 17 Nisan’daki Para Politikası Kurulu toplantısında “şahin bir sürpriz” yapma olasılığı olduğunu açıkladı.

Fitch: Belediyelerin kredi notları zayıflayabilir

Fitch, büyükşehir belediyelerinin bütçe performansının ve reytinglerinin baskı altında kalacağını belirtti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Yusuf Turan
Biraz da Petkim hissesinden bahsedin boyna Zarar veriyor