Halka arzına 10 katından fazla talep geldi!

Çip üretimi yapan Arm'ın halka arzına yoğun talep geldi. Şirket halka arza sunulan hisselerin 10 katı büyüklüğünde talep topladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasaların bir süredir gündeminde ilk sıralarda yer alan çip firması Arm'ın halka arzına yoğun bir talep gelirken, halka arza aracılık eden kurumlar talep toplama sürecini erken kapatmayı planlıyor.

Dünyadaki çip arz zincirinin önemli bir halkası konumunda olan Arm Holdings’in halka arzına gelen yoğun talep sipariş defterlerinin erken kapanmasına yol açabilir.

SoftBank’in çoğunluk hissedarı olan Arm, Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre halka arza sunulan hisselerin 10 katı büyüklüğünde talep topladı. Kaynaklara göre talep toplama, planlanandan bir gün önce salı günü bitirilecek ve şirkete halka arzın 15 katına kadar talep gelmesi mümkün.

Arm, 47-51 dolar fiyat aralığında halka arz başvurusu yapmıştı. Üst sınırdan fiyatlanması durumunda şirket 54,5 milyar dolarda değerlenebilir. Buna rağmen halka arzdan sonra Arm’ın yüzde 90’ı Softbank’ta kalmaya devam edecek, sınırlı bir sayıda hisse halka açık kalacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Halka arz
Yorumlar