Halka arzlardan aldığı pay 13 yılın en dibinde

Londra'nın Avrupa'daki halka arzlardan aldığı pay 2009'dan bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Londra'nın Avrupa'da gerçekleştirilen halka arzlardan aldığı pay 2022'de 2009'dan bu yana görülen en düşük seviyeye indi. 

Bloomberg News tarafından derlenen verilere göre, Avrupa'da 2022 yılında 20,9 milyar dolar tutarında halka arz gerçekleşti ve Londra'nın bundan aldığı pay yüzde 9 (1,8 milyar dolar) oldu.

Londra'da bu yıl 1 milyar doların üzerinde büyüklükte bir halka arz yapılmadı. 100 milyon dolar üzerinde büyüklüğe sahip sadece 5 halka arz yapıldı. En büyük halka arz Çinli rüzgar türbini üreticisinin 757 milyon dolarlık hisse satışı oldu. 

Porsche AG halka arzı 9 milyar dolar büyüklüğü ile bu yıl Avrupa'da gerçekleşen en büyük halka arz oldu. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar