Halkbank'ın aktif büyüklüğü 1,2 trilyon TL'yi aştı

Halkbank, üçüncü çeyreğin sonunda aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 68,7 artırarak 1,2 trilyon TL'ye taşıdı. Banka, bu yılın 9 ayında 8,9 milyar TL net kar elde etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle


Halkbank, üçüncü çeyreğin sonunda toplam kredilerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırarak 1 trilyon TL'nin üzerine taşıdı. Halkbank'ın aktif büyüklüğü ise aynı dönemde yüzde 68,7 artışla 1,2 trilyon TL'yi aştı. Banka, bu yılın 9 ayında 8,9 milyar TL net kar elde etti. Bankanın, KOBİ kredilerinin bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payı yüzde 51 olarak gerçekleşti. Halkbank, KOBİ kredileri alanında ise; yüzde 18 pazar payına sahip oldu. Yaz aylarını da kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomiye hâkim olan istikrarlı görünümün yılın son çeyreğine de taşınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Ülkemizin, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına mevcut işletmelerin rekabet gücünü artırdığı ve umut vadeden yeni girişimlerin uygun koşullarda geliştiği bir koşulda girmesi, en büyük hedefimizdir” dedi.

Halkbank yılın ilk 9 ayı sonunda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam kredilerini yüzde 70 artışla 1 trilyon TL'nin üzerine, toplam mevduatını yüzde 69,4 artışla 906 milyar TL'ye taşıdı. Bu dönemde Bankanın Aktif büyüklüğü ise 1,2 trilyon TL'yi aşmıştır. Dünyada başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere olağanüstü şartların hâkim olduğu bu süreçte yurtiçinde ekonomiye hâkim olmaya başlayan istikrarlı görünümün yılın son çeyreğine de taşınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

“Dünyada faiz artışları nedeniyle finansman maliyetleri yatırımcıları olumsuz etkilerken; yılın ilk 10 ayını çok verimli geçiren Türk bankacılık sistemi özel sektör için kredi imkânlarını her geçen gün daha da geliştirmektedir. Avrupa’da bir çok ülkenin enerji krizi ile karşı karşıya olduğu kış aylarına ülkemiz bu konuda herhangi bir çekincesi olmadan girmektedir. Ülkemizin, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına mevcut işletmelerin rekabet gücünü artırdığı ve umut vadeden yeni girişimlerin uygun koşullarda geliştiği bir koşulda girmesi, en büyük hedefimizdir. 2023’ün ekonominin büyüdüğü, enflasyonun önemli ölçüde gerilediği ve yatırımların aynı hızla devam edeceği bir yıl olması için hazırlıklarımız devam etmektedir. ”

 

 

 

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.36
Satış 18.39
Değişim -0.58%
Son Değer 18.36
En yüksek 19.03
En düşük 18.31
Haftalık Değişim -7.1789%
Aylık Değişim 4.0816%
Yıllık Değişim 53.2554%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar