Harris, Trump ile farkı 1 puana düşürdü

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden’ın kasım ayındaki seçimde adaylığını çekmesinin ardından yapılan bir ankete göre Donald Trump ile oy farkını 1 yüzde puana indirmiş durumda. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

New York Times/Siena College’ın son anketi, Biden’ın çekilme kararından günler sonra Demokrat seçmenlerin büyük bölümünün muhtemel aday olarak Harris’i desteklediğini ve sadece yüzde 14’lük bir kesimin başka bir adayı tercih ettiğini ortaya koydu.

Demokrat seçmenlerin yüzde 70 gibi ezici bir çoğunluğu, partinin daha rekabetçi ve uzun bir sürece girmek yerine hızla onun arkasında birleşmesini istediğini söyledi.

Biden’ın sağlık durumunun tartışmalı hale gelmesiyle ayrışan Demokratlar kendi içlerinde bölünmüş, Trump anketlerde önemli bir avantaj elde etmişti. Şimdi ise Harris Demokratlar arasında yüzde 93 oranında destek sağlamış durumda.

Bu oran, Trump’ın Cumhuriyetçilerden aldığı destekle aynı seviyede. Genel olarak bakıldığında ise, Trump muhtemel seçmenler arasında yüzde 47’ye karşı yüzde 48 ile Harris’in önünde.

Temmuz başında yapılan Times/Siena anketinde Biden, Trump’ın 6 yüzde puan gerisindeydi. Kayıtlı seçmenler arasında ise Trump yüzde 48, Harris yüzde 46 desteğe sahip. Bu arada Harris, Trump ile 10 Eylül’de televizyonda karşı karşıya gelmeye hazır olduğunu söyledi. Trump’ın kampanyası ise tarihi netleştirmek için Harris’in adaylığının kesinleşmesi gerektiğini açıkladı.

Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Gündem
Yorumlar