IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları başladı

IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları, Şimşek ve Karahan'ın katılımıyla Washington'da başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları, küresel belirsizliklerin arttığı ve ekonomik büyümenin zayıf kaldığı bir dönemde başladı. Orta Doğu’daki çatışmaların yoğunlaştığı bu kritik süreçte, toplantılar ABD'nin başkenti Washington’da 26 Ekim’e kadar devam edecek.

Her yıl düzenlenen bu toplantılara, birçok ülkenin maliye bakanları, merkez bankası başkanları, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler katılıyor. Toplantılarda, zayıf küresel ekonomik büyüme, artan borç seviyeleri, iklim değişikliği ve yapay zeka gibi önemli konular tartışılacak.

Kritik Raporlar Açıklanacak

Toplantılar kapsamında, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu başta olmak üzere, Küresel Finansal İstikrar Raporu ve Mali İzleme Raporu gibi önemli ekonomik değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca, IMF ve Dünya Bankası’nın düzenlediği Genel Kurul, Kalkınma Komitesi ve Uluslararası Para ve Finans Komitesi toplantıları yapılacak. Bu toplantılara ek olarak, çeşitli forumlar, bölgesel brifingler ve basın toplantıları gerçekleştirilecek.

G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı da bu yılki etkinlikler kapsamında düzenlenecek.

Toplantılarda Türkiye'yi temsilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yer alacak. Kendisine, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan eşlik edecek.

Kaynak: Bloomberg HT

Yorumlar