İş Yatırım TAV (TAVHL) hisse yorumu ve hedef fiyatı

İş Yatırım, TAV Havalimanları (TAVHL) için hazırladığı son raporda, şirket hissesi için hedef fiyatını 295 TL'den 350 TL'ye yükseltti. Ancak, hisse senedi için tavsiyesini "al"dan "tut"a indirdi. Bu değişiklik, şirketin 2Ç24 mali sonuçlarının değerlendirilmesi ve güncellenen makroekonomik varsayımlar ışığında yapıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TAV Havalimanları, 2024 yılının ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Şirket, bu dönemde 72 milyon Euro konsolide net kar elde ederek, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla net karını iki katına çıkardı. Bu güçlü performansın arkasında, şirketin ciro büyümesi, yüksek faiz geliri ve düşük kur farkı giderleri gibi etmenler yer aldı. TAV Havalimanları'nın konsolide gelirleri, yıllık bazda %33 artış göstererek 411 milyon Euro'ya ulaştı.

Şirketin operasyonel performansı da dikkat çekti. 2Ç24'te havacılık gelirleri %21, yer hizmetleri gelirleri %27 ve catering hizmetleri gelirleri %48 oranında artış gösterdi. Özellikle lounge ve loyalty card segmentleri, yıllık bazda %93 büyüme kaydederek en hızlı büyüyen segment oldu.

Yatırım Harcamaları

İş Yatırım, TAV Havalimanları'nın net borç pozisyonunun 2Ç24 sonunda 1,74 milyar Euro'ya gerilediğini ve şirketin nakit akışında önemli bir iyileşme olduğunu belirtti. Ayrıca, şirketin 2024 ve 2025 yılları için hedeflerinde büyük bir değişiklik yapmadığını, ancak yatırım harcamalarını yukarı yönlü revize ettiğini vurguladı.

Sonuç olarak, İş Yatırım, TAV Havalimanları'nın hedef fiyatını 350 TL'ye yükseltirken, sınırlı getiri potansiyeli nedeniyle tavsiyesini "tut" olarak değiştirdi. TAV Havalimanları hisseleri, yılbaşından bu yana %160 değer kazanarak, endeksin %74 üzerinde bir performans sergiledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar