JPMorgan CEO'su Dimon'dan 'FED' yorumu

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, Fed'in faiz oranlarını 25 ya da 50 baz puan düşürmesinin "dünyayı sarsacak bir hamle olmayacağını" söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, Fed'in faiz oranlarını 25 ya da 50 baz puan düşürmesinin "dünyayı sarsacak bir hamle olmayacağını" ifade etti.

Dimon, "Bunu yapmaları gerekiyor. Fed'in faizleri yükseltmesi ve düşürmesi büyük bir şey değil çünkü bunun altında gerçek bir ekonomi var" dedi.

Dimon geçen ay yaptığı açıklamada da, devam eden ekonomik belirsizlik ve enflasyonist baskıları gerekçe göstererek "bunun diğer insanların düşündüğü kadar önemli olduğunu düşünmediğini" ifade etmişi.

Dimon, salı günü Georgetown Psaros Finansal Piyasalar ve Politika Merkezi'nin yıllık Finansal Piyasalar Kalitesi konferansında, Ukrayna ve Orta Doğu'daki savaşların yanı sıra ABD'nin Çin ile olan ilişkisi de dahil olmak üzere jeopolitik konuların en büyük endişesi olduğunu bir kez daha söyledi.

Dimon, "Çalışmaya başladığımdan bu yana yaşadığım tüm sorunları gölgede bırakıyor. İnsanlar aşırı derecede 'yumuşak bir iniş mi, sert bir iniş mi yapacağız' sorusuna odaklanıyor. Dürüst olmak gerekirse, çoğumuz bu tür şeyleri yaşadık, o kadar da önemli değil" diye konuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar