Kazak şirketle anlaşma sağlandı: Hepsiburada 1,13 milyar dolara satılıyor!

Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz Hepsiburada'nın yüzde 65.41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in yüzde 65.41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştı.

Açıklamada, Hepsiburada'nın sermayesinin yüzde 65,4'üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle anlaşmanın dün imzalandığı ifade edildi.

Satın almanın gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025'in ilk yarısında sonuçlanması bekleniyor.

İki taksitle ödeme yapacak

Açıklamaya göre 1,13 milyar doların 600 milyon doları anlaşmanın kapanışında, 526,9 milyon doları kapanış ardından 6 ay içinde ödenecek.

Piyasa değerinin yaklaşık 2,5 katı

Dün hisseleri 2,2 dolardan kapanan Hepsiburada'nın piyasa değeri LSEG verilerine göre 707 milyon dolar seviyesindeydi. Satışla ortaya çıkan değerleme 1,7 miyar dolarla piyasa değerinin yaklaşık 2,5 katına denk geliyor.

"İki şirket de kendi markalarını sürdürecek"

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze’nin, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklama şunları kaydetti: "Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz.

İşlemin tamamlanmasını takiben her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek. Türkiye ve Kazakistan'da e-ticaret ve dijital hizmetleri geliştirmeye devam ederken, Kaspi.kz ve Hepsiburada ekiplerinin geniş bilgi ve teknoloji birikiminden yararlanmayı hedefliyoruz.”

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise anlaşmaya ilişkin "Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ’ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır" dedi.

Kazakistan'ın en popüler mobil uygulaması

Açıklamaya göre, Kaspi.kz'nin SuperApp uygulaması 2023 yılında toplam 14 milyon aktif mobil kullanıcı ile Kazakistan'ın en popüler mobil uygulaması konumunda buluyor. Kaspi Pay SuperApp, 2023'te 581 bin ticari ortağıyla Kazakistan'daki işletmelerin ve girişimcilerin tercih ettiği dijital ortak oldu.

2000 yılında kurulan Hepsiburada, 30'dan fazla ürün kategorisinde 264 milyondan fazla stok birim ürününü müşterilerine sunuyor.

Kaynak: CNCB-e

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar