Kilis’e roket düştü

Suriye'deki çatışmadan seken bir roket Kilis'teki mayınlı alana düştü, yangın çıktı, saldırı yok.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kilis'te Mayınlı Araziye Düşen Roket Yangına Sebep Oldu
Suriye'nin Azez kentindeki çatışmalar sırasında bir roket mermisi, Kilis sınırındaki mayınlı araziye düştü ve bölgede yangın çıkardı. Olay sonrası güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, roketin Suriye'deki iki silahlı grup arasında yaşanan çatışma esnasında ateşlendiği ve Kilis'e yönelik herhangi bir kasıtlı saldırı olmadığı belirtildi.
Valilikten Açıklama
Kilis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın Türkiye'ye yönelik bir saldırı olmadığının altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:
"Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırındaki bölgede, Suriye Millî Ordusu (SMO) grupları arasında çıkan çatışmada bir RPG-7 roketi, mayınlı alana isabet etmiş ve bölgede bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşan görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."
"Karşılık Verildiği Doğru Değil"
Güvenlik kaynakları ayrıca, "Türk birliklerinin olayla hiçbir dahli yoktur ve karşılık verildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar