KİMPUR hisselerinde talep toplama tarihi belli oldu

Kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), halka arz için yaptığı başvuru 16 Aralık 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), halka arz için yaptığı başvuru 16 Aralık 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Hisselerinin %27,91'i halka arz edilecek olan KİMPUR, fazla talep gelmesi durumunda halka arz edilecek toplam payların %15'i kadar daha ek satış yapılabilecek. Halka arz edilecek payların %75'i ortak satışı yöntemiyle %25'i ise sermaye artışı olarak gerçekleştirilecek KİMPUR hisseleri için talep toplama işlemleri ise 23-24 Aralık tarihlerinde yapılacak. Pay fiyatı ise 22,50-24,00 TL aralığında belirlendi.

Kimpur son 5 yılda üretim kapasitesini %84,6 artırarak 65 bin tondan 120 bin tona çıkardı. Aynı dönemde istihdamını %132 artırırken, satışları %156 büyüdü ihracatı ise tam %470 arttı. KİMPUR'un 2020 verilerine göre 938,8 milyon TL'lik toplam cirosunun %32,5'ini ise ihracat gelirleri oluşturuyor. Yine aynı dönemde ihracatı 4,7 kat artan şirket, Dünya genelinde pandeminin etkilediği 2020'de satış ve üretim miktarını reel olarak %16 oranında artırdı. 2021 ilk 6 aylık döneminde ise hızlı büyümesini sürdürmüş ve satış tutarlarını %46 oranında artırarak yılın ilk 6 ayında 970 milyon TL ciroya ulaştı.

2020 yılı için yayımlanan ISO 500 verilerine göre 314. sırada yer alan (2019 yılı için: 350) kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("KİMPUR"), halka arz amacıyla izahname onayı için 19 Ekim 2021 itibarıyla yaptığı başvuru 16 Aralık 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. SPK tarafından onaylanan izahname, Kimpur'un internet sitesi olan www.kimpur.com adresinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda erişime açık olacak. KİMPUR hisseleri için talep toplama tarihleri ise 23-24 Aralık olarak belirlendi. Pay fiyatı ise 22,50-24,00 TL aralığında belirlendi.

Otomotiv, ayakkabı, mobilya, yapı ve inşaat gibi farklı sektörler için poliüretan sistemlerinin üretimini gerçekleştiren bir kimya sanayi şirketi olan 38 yıllık deneyim sahip KİMPUR'un çıkarılmış sermayesinin 110.000.000 TL'den 118.250.000 TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 8.250.000 TL nominal değerli paylar ve mevcut ortakların sahip olduğu 24.750.000 TL nominal değerli paylar olmak üzere toplam 33.000.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Ayrıca buna ek olarak toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde KİMPUR'un mevcut ortaklarının sahip olduğu ve şirketin halka arz edilecek toplam paylarının %15'ine karşılık gelen toplamda 4.950.000 TL nominal değerli pay "ek satış" kapsamında halka arz edilecek paylara ilave edilebilecek. KİMPUR'un halka arz edilecek payların %75'i ortak satışı yöntemiyle %25'i ise sermaye artışı olarak gerçekleştirilecek. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ("TSKB") liderliğinde ve TSKB iştiraki Yatırım Finansman Menkul Değerler eş liderliğinde 18 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum talep toplama yoluyla yapılacak satışa aracılık edecek. Oransal satış yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda tahsisat oranları bireysel yatırımcılar için %60, kurumsal yatırımcılar için %40 olarak belirlendi. Yapılacak ortak satışından sağlanacak kaynağın %30'u paylar işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemleri için kullanılabilecek. KİMPUR vermiş olduğu taahhüt çerçevesinde her yıl dağıtılabilir karın %50'sini yatırımcılarına dağıtacak.

'Hedefimiz global pazarlarda da marka bilinirliğimizi arttırmak ve hızlı büyümektir'

KİMPUR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mizrahi, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Toplam 1000'den fazla müşterimize, 600 ayrı sistem ürün kodu ile hizmet veriyor, üretimimizin %30'unu 45'ten fazla ülkeye ihraç ederek ülkemizin cari dengesine pozitif katkıda bulunuyor, ISO 500'de 314. sırada yer alan ve sektöründe önde gelen kimya sanayi şirketlerinden biri olarak güçlü biçimde yolumuza devam ediyoruz. Kurumsal ve finansal yapımızı daha da güçlendirerek global marka olma yolunda yatırımlarımızı daha da büyütmek üzere şimdi de halka açılıyoruz. Hedefimiz global pazarlarda da marka bilinirliğimizi arttırmak ve hızlı büyümektir, halka açık ve sermaye yapısı güçlü bir şirket olarak bunu başaracağımıza inancımız tamdır. Sağlıklı ve sağlam bir bilançosu olan, sürdürülebilir şekilde kârlı büyüme performansına sahip, 38 yıllık yüzde 100 yerli sermayeli güçlü bir kimya sanayi şirketi olarak geldiğimiz bu aşamadan gurur duyuyoruz.

"Son beş yılda satışlarımızı %156, ihracatımızı %470 artırdık"

KİMPUR CEO'su Cavidan Karaca ise SPK'nın halka arz başvurusunu onaylaması ile ilgili olarak şunları söyledi:

"KİMPUR, Türkiye'nin yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticilerinden biri olarak, teknoloji ve Ar-Ge yatırımları ile sektöründe ülkemizin ve dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alıyor. Güvenilir bir iş ortağı olarak, yıllık 120.000 ton kapasite ve ileri teknolojiye sahip üretim tesisimizde, operasyonel mükemmelliğe ve 'Akıllı İş Modeli'ne dayalı rekabet gücümüzü yükselterek, hemen hemen tüm sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerimize daha başarılı olmaları için destek veriyoruz. En önemli rekabet avantajlarımızdan biri olan KİMPUR Ar-Ge, Sanayi Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak tescillenmiş durumdadır. Bu sayede şirketimiz özellikle son 5 yılda büyümedeki ivmeyi artırmaya ve büyük ölçekli atılımlar gerçekleştirmeye devam etmiştir. Bugünkü edinme maliyetlerine göre yaklaşık 25 milyon Avro'luk yatırımı bulunan KİMPUR olarak son 5 yılda da yaklaşık 5,5 milyon Avro'luk yatırım gerçekleştirdik. Rekabet avantajı sağlayan teknolojilerimiz, inovasyonlarımız ve stratejilerimizle son 5 yılda üretim kapasitesini %84,6 artırarak 65 bin tondan 120 bin tona çıkardık. 2016-2020 arasında da istihdamımız %132, satışlarımız %156 büyüdü. Aynı dönemde ihracatımızı 64,8 milyon TL'den 305 milyon TL'ye çıkararak %470 artırdık. Pandeminin dünya ekonomisini domine ettiği 2020 yılında da 2019 yılına göre reel fiziksel büyüme olan satış ve üretim miktarını yaklaşık %16, 2021 yılının ilk 6 ayında da, %46 oranında artırmayı başardık.

Büyüme planlarımız doğrultusunda, hem poliüretan sistemlerinde ek 50 bin ton kapasite elde etmek ve hem de 'eva granül' hammadde üretim kapasitesini artırmak amaçlı, Düzce'de ikinci bir üretim tesis yatırımının 2021-2023 döneminde gerçekleşmesini planladık. Bu tesiste aynı zamanda 'pet geridönüşüm' tesisi de devreye alınacak ve Kimpur'un 'sürdürülebilirlik' hedefleri doğrultusunda 'yeşil ürün gamı' tamamlanacağız.

Global büyüme paralelinde de , Letonya'da yaklaşık 25 bin ton kapasiteli , 75% Kimpur iştiraki olan tesisimizi devreye alacağız.

Daha güçlü bir kurumsal yapıya kavuşmak, uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü artırmak ve yeni yatırımlarımızı finanse etmek amacıyla halka arz için SPK'ya yapmış olduğumuz başvuru onaylandı. Kurumsal ve bireysel yatırımcıları başarılarımıza ortak etmeyi ve birlikte büyümeyi istiyoruz. Şirketimizin uzun süredir her yıl temettü dağıtma yönünde bir kültürü var, bu kültürü halka arz ile birlikte Borsa'ya taşıyoruz ve yatırımcıların da karlılığımızdan doğrudan fayda sağlaması amacıyla her yıl dağıtılabilir karın %50'sini yatırımcılarımıza dağıtmayı taahhüt ediyoruz."

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar