Koton hissesinde yatırımcı şaşkın! Neden düşüyor?

Geçtiğimiz Mayıs ayında halka arz işlemi tamamlanan Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Koton 2 ayın ardından arz fiyatının yüzde 30 gerisine geldi. Şirketin halka izahnamesinde yer alan yüzde 30 iskonto oranın tam tersinde seyretmesi ise yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mayıs ayında halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Koton, sadece iki ay içinde arz fiyatının yüzde 30 altına düştü.

Halka arz izahnamesinde yer alan yüzde 30 iskonto oranının tersine, hisse fiyatındaki bu kayıp, yatırımcıların tepkisini çekti.

Öte yandan sosyal medyadadan da şirket hissesinin olumsuz performansına yönelik paylaşımlar yapıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında halka arz sürecini tamamlayan ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Koton, iki ayın ardından arz fiyatının yüzde 30 altına geriledi.

Şirketin halka arz izahnamesinde belirtilen yüzde 30 iskonto oranının tersine, hisse fiyatındaki bu düşüş yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Halka Arz Büyüklüğü 4.1 Milyar TL

Koton halka arzına yaklaşık 3,4 milyon kişi katılmıştı. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 4.1 milyar TL oldu. İzahnamede yer alan bilgilere göre elde edilen gelirin kullanım alanı şu şekilde gerçekleşti:

  • Mağaza Açılışları, Depo Otomasyon ve Bilgi Teknolojileri Yatırımları: %30-40
  • İşletme Sermayesi: %60-70

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa Halka arz
Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar