Koza Altın (KOZAL) hisse yorumu ve hedef fiyat

İş Yatırım, Koza Altın (KOZAL) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım, Koza Altın (KOZAL) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını açıkladı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Tavsiyemizi SAT’tan TUT’a yükseltiyoruz... 2023 UMREK Raporu sonrası rezervler/kaynaklardaki yukarı yönlü revizyon, altın fiyatlarındaki artış, makro varsayımlarımızdaki güncellemeler ile İNA değerlememizin ileriye taşınması nedenleriyle KOZAL için hisse başına hedef fiyatımızı önceki 19.21 TL’den 25 TL’ye çıkarıyoruz. %11’lik artış potansiyeli nedeniyle hisse için tavsiyemizi SAT’tan TUT’a yükseltiyor, mümkün kaynak kategorisinde bulunan 5,4 milyon ons büyüklüğündeki kaynağın ihtiyatlı olmak açısından değerlemeye dahil edilmemesi nedeniyle hisse performansı için yukarı yönlü risklerin aşağı yönlü risklere ağır bastığını düşünüyoruz.

RİSKLER

Altın fiyatlarının beklenenden fazla artması, rezerv ve kaynak miktarlarında yukarı yönlü revizyon yapılması, yeni rezervlerin keşfi ile şirket yönetimindeki belirsizliğin ortadan kalkması gibi faktörler hisse performansı için önümüzdeki dönemde katalizör olabilir. Nakit maliyetlerin beklentileri aşması ile üretim takviminde yaşanacak gecikmeler değerlememiz için temel riskleri oluşturuyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar