Koza Polyester'in halka arzında talep toplama başladı

Koza Polyester Sanayi ve Ticaret AŞ paylarının birincil halka arzı için talep toplama bugün başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koza Polyester Sanayi ve Ticaret AŞ paylarının birincil halka arzı 5-6-7 Nisan tarihlerinde Garanti BBVA Yatırım’ın lider olduğu konsorsiyum aracılığıyla gerçekleşecek.

Türkiye’nin kontinü polimerizasyondan polyester elyaf üreten ikinci şirketi olan ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken Koza Polyester halka açılıyor. Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleşecek halka arz için 5-7 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak.

Gaziantep’te 2011 yılında Akınal ailesi tarafından kurulan Koza Polyester, geniş üretim yapabilme kabiliyeti ile birçok farklı sektöre hitap ediyor. Gaziantep’in parlayan yıldızı Koza Polyester, tekstilden plastiğe, kauçuktan suni deriye kadar farklı sektörlerin en önemli hammadde üreticilerinden biri olma özelliği taşıyor. Lokal ve global müşterilerine yüksek katma değerli ürünler sunma vizyonuyla hareket eden Koza Polyester, sürdürülebilir büyüme için katma değerli ürünler geliştirip üreterek sektörün öncü şirketleri arasında önemli bir güce sahip bulunuyor.

YÜZDE 20,54’Ü HALKA AÇILACAK

Toplam 44 milyon 390 bin TL’lik halka arzın 23 milyon 160 bin TL nominal değerli kısmı sermaye artırımı, 21 milyon 230 bin TL’lik kısmı ise ortak satışı ile gerçekleşecek. Halka arz sonucunda Koza Polyester’in halka açıklık oranı yüzde 20,54 olacak. Garanti BBVA Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arz sonrasında şirketin ödenmiş sermayesi 216 milyon 160 bin TL’ye ulaşacak. Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 75’i mevcut kredilerin bir kısmının kapatılarak finansal borcun azaltılmasında kullanılırken, yüzde 25’i ise net işletme sermayesi ihtiyacının finansmanı için ayrılacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa Halka arz
Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar