Kripto para piyasasında 4 ay sonra bir ilk

Kripto para piyasaları 5 Temmuz 2024 tarihine büyük düşüşle başladı. Piyasaların toplam büyüklüğü yüzde 8,64 düşerek 1,99 trilyon dolara geriledi. Piyasaların toplam büyüklüğü 25 Şubat'tan beri ilk kez 2 trilyon doların altına indi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin son 24 saatte yüzde 7,22 düştü. BTC'nin fiyatı 54 bin 623 dolar seviyesine geldi. BTC aylar sonra 55 bin doların altını gördü. Ethereum'un fiyatı ise yüzde 10,30 oranında düştü. ETH 2 bin 893 dolardan alıcı buluyor.

Saat 08.55 itibarıyla piyasa büyüklüğü açısından üst sıralarda yer alan diğer kripto paralarda ise durum şöyle:

Solana (SOL) yüzde 6,51 düşerek 127,26 dolar oldu.

Ripple (XRP) yüzde 11,38 düşerek 0,4067 dolar oldu.

Dogecoin (DOGE) yüzde 15,11 düşerek 0,097 dolar oldu.

Piyasalar dört ayın en düşük seviyesinde

Joe Biden'ın Demokratların ABD başkan adayı olarak kalıp kalmayacağına ilişkin belirsizlik ve kripto arzındaki potansiyel artışlara ilişkin endişelerle Bitcoin fiyatı dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Piyasa katılımcıları, Donald Trump'a karşı ilk tartışmadaki kötü performansının ardından, yatırımcıların Biden'ın Demokratların başkan adayı olarak daha az kripto yanlısı biriyle değiştirilmesi olasılığından da endişe duyduklarını söyledi.

Analistler ayrıca, 2014 yılında feshedilmeden önce dünyanın önde gelen kripto para borsası olan Mt. Gox'un alacaklılarına geri ödeme yaptığına dair raporlara işaret etti. Bu durum, söz konusu alacaklıların tokenlarını elden çıkarması halinde Bitcoin'in daha da aşağı yönlü bir baskıyla karşı karşıya kalabileceği endişesine yol açtı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Kripto Para
Yorumlar