Model portföyünü değiştirdi, 8 hisse ekledi

Ahlatcı Yatırım, bugün 'Küresel ve Yerel Dinamikler Ekseninde Portföy Güncellemesi' başlığıyla yayınladığı raporunda model portföyünde değişikliğe gittiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım; Aselsan, Brisa, Çimsa, Mavi, Migros, Pegasus, Turkcell ve Tofaş'ı model portföyüne ekledi.

Raporun hisse tercihlerinin gerekçelerinin anlatıldığı bölümde 2023 yılının ikinci yarısından itibaren Türkiye piyasaları, artan yabancı yatırımcı ilgisiyle önemli bir sermaye girişine tanık olduğunun altı çizildi.

Ahlatcı Yatırım'ın model portföy değişikliğine ilişkin tespitleri şu şekilde:

"2024 yılının son çeyreği ve 2025 yılına yaklaşırken, dezenflasyon sürecinin belirginleşmesiyle faiz indirimlerinin gündeme geleceğini öngörüyoruz. Faiz indirimlerinin başlamasıyla birlikte, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke piyasalarına güçlü bir sermaye akışının yaşanmasını bekliyoruz. Bu süreçte, özellikle faize duyarlı sektörlerde kayda değer bir sermaye hareketi görülebilir. Ayrıca, iskontolu ve güçlü büyüme hikayesine sahip şirketlerin bu dönemde önemli bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Bu beklentiler doğrultusunda, otomotiv sektöründe güçlü pazar payı ve sağlam temelleriyle yüzde 7,5 ağırlıkla Tofaş Otomotiv’i model portföyümüze dahil ettik.

Türkiye'de son yıllarda artan araç satışları ve önümüzdeki dönemde araç üretim yatırımlarının, lastik gibi orijinal ekipman ve yenileme tarafındaki şirketleri destekleyeceğini öngörüyoruz ve bu doğrultuda Brisa hissesini de yüzde 10,00 ağırlıkla model portföyümüze ekliyoruz.

Çimento sektöründe ise iç talebin toparlanmasının yanı sıra güçlü ihracat hacmi ve büyüme potansiyeli dikkate alındığında, Çimsa Çimento’yu portföyümüzde yüzde 15,00 ağırlıkla önemli bir pozisyonda konumlandırıyoruz.

Perakende sektöründe güçlü bir oyuncu olan Migros, mağaza ağını genişletmesinin yanı sıra online taraftaki sağlam büyüme adımlarıyla da dikkat çekiyor. Hem operasyonel çeşitliliği hem de iskontolu değerlemesi nedeniyle Migros’u yüzde 15,00 ağırlıkla model portföyümüze dahil ediyoruz.

Tekstil sektörünün önemli oyuncularından birisi olan Mavi hissesinde ise mağaza satışları ve e-ticaret büyümesini destekleyen en önemli faktörün, yurtiçindeki güçlü talep olduğunu görüyoruz. Yılın ikinci yarısında yurtdışındaki canlanma işaretlerinin, hasılat büyümesine katkı sağlayacağı beklentisi ile MAVI hissesine yüzde 10,00 ağırlıkla model portföyümüzde yer veriyoruz.

İletişim sektörünün hâlâ büyüme potansiyeline sahip olduğunu ve ARPU'nun (abone başına gelir) kârlılığı desteklemeye devam edeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, Turkcell'in Paycell ve Financell'deki stratejik hamleleri, şirketin büyüme perspektifini güçlendiriyor. Bu nedenle, Turkcell’e de yüzde 12,5 ağırlıkta model portföyümüzde yer verdik.

Küresel ölçekte artan siyasi gerilimler ve jeopolitik riskler, ülkelerin savunma harcamalarındaki artışa neden oluyor. Bu doğrultuda, dünyanın en büyük 40. savunma sanayi şirketi olan Aselsan’ın, ülkelerin savunma yatırımlarından pay alarak büyümesini sürdüreceğini öngörüyoruz. Bu güçlü küresel konum ve büyüme beklentileri doğrultusunda Aselsan’ı yüzde 15,00 ağırlıkla model portföyümüzde konumlandırıyoruz.

Türkiye’nin dünya turizminden aldığı payın her geçen yıl arttığını görüyoruz. Güçlü turizm faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde uçuş ağlarının artırılması ile daha da güçleneceği beklentisiyle, bu sektördeki hisselere model portföyümüzde yer vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz dönemden itibaren model portföyümüzde olan Pegasus’u, 2024 yılıüçüncü çeyrek finansalları öncesinde portföydeki ağırlığını %15 seviyesine yükselttik."

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar