Morgan Stanley yılsonu enflasyon beklentisini yükseltti

Beklentilerin üstünde gelen Eylül ayı enflasyon verisi sonrası yabancı kurumlar birbiri ardına TCMB'nin faiz indirimine ilişkin tahminlerinde değişikliğe gittiği görüldü. Son olarak Daha önce ilk indirimin Kasım'da yapılacağını öngören Morgan Stanley bu beklentisini Ocak ayına çekti. Banka ayrıca, yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Beklentilerin üzerinde gelen aylık enflasyonun ardından yabancı yatırım bankaları  TCMB'nin faiz indirimine ilişkin tahminlerinde değişikliğe gittiği görüldü.

JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk faiz indirimine ilişkin beklentisini öteledi. Daha önce ilk indirimin Kasım'da yapılacağını öngören banka bu beklentisini Ocak ayına çekti.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley de Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Eylül enflasyonu verilerinin ardından enflasyon ve faizlere ilişkin tahminlerini güncelledi.

Banka, yıl sonu enflasyon tahminini yükseltirken Kasım ayında olası bir faiz indirimi ihtimalinin de zayıf göründüğünü belirtti.

Morgan Stanley, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini daha önce yüzde 42,4'ten yüzde 43,5'e yükseltti. Banka 2025 sonu enflasyon beklentisini yüzde 25,2 olarak korudu.

TÜİK verilerine göre, Eylül'de tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,38 arttı.Eylül ayında aylık enflasyon yüzde 2,97 oldu. Eylül ayı enflasyon verilerinin ayrıntıları iç talebin dirençli olduğunu ve ekonomide süregelen yavaşlamaya rağmen firmaların fiyatlama gücüne sahip olduğunu gösterdi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan da TBMM'de yaptığı konuşmada fiyat istikrarı sağlanana kadar politikayı sıkı tutma sözü verdi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar