NYSE düşüşle açıldı

New York borsası (NYSE), Orta Doğu'da tırmanan gerilimin etkisiyle güne düşüşle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

New York borsası, Orta Doğu'da tırmanan jeopolitik gerilimler ve ABD'nin doğu yakasında devam eden liman işçileri grevinin etkisiyle güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,08 düşüşle 42.125,14 puana gerilerken, S&P 500 endeksi yüzde 0,19 azalarak 5.698,14 puana indi. Nasdaq endeksi de yüzde 0,24 kayıpla 17.867,12 puana geriledi.

Jeopolitik risklerin artışı, piyasalarda tedirginlik yaratmaya devam ederken, Orta Doğu'daki çatışmalar yatırımcıların risk iştahını azaltıyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlediğini duyurmasının ardından bölgede tansiyon yükseldi. İsrail'in misilleme tehditleri ve İran'ın bu durumda daha güçlü yanıt vereceği yönündeki açıklamaları, gerginliğin devam edeceğine işaret ediyor.

Bu gelişmeler, küresel petrol rezervlerinin büyük bir bölümünü barındıran Orta Doğu'daki arz endişelerini artırarak petrol fiyatlarını yüzde 3'ün üzerinde yükseltti.

Makroekonomik verilerde ise ABD'de özel sektör istihdamı, eylül ayında 143 bin kişiyle beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Yıllık ücret artış oranı ise yüzde 4,8'den yüzde 4,7'ye geriledi. Analistler, istihdam verilerinin iş gücü piyasasında beklenen soğumanın daha hızlı gerçekleşmediğini gösterdiğini belirtti.

Kurumsal tarafta Nike, üst yönetici değişikliği öncesi gelir hedefini geri çekmesinin ardından hisselerinde yüzde 7'nin üzerinde bir düşüş yaşadı.

ABD'nin doğusunda ve güneyinde yer alan limanlarda çalışan işçilerin, maaş artışları ve otomasyon konularındaki anlaşmazlıklar nedeniyle başlattıkları grev ikinci gününe girerken, ekonomistler bu durumun tedarik zincirinde aksamalara ve fiyat artışlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

Kaynak: CNBC-E

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar