O hissenin adında değişikliğe gidildi

Borusan Grubu, 1998 yılından bu yana ortaklık yürüttüğü Salzgitter Mannesmann GmbH ile ortaklığını sona erdirdi. Böylelikle, Borusan Grubu’nun ilk sanayi girişimi olarak kurduğu ve uzun süredir çoğunluk hisselerine sahip olduğu Borusan Mannesmann’ın yeni adı Borusan Boru oldu. Şirket, uluslararası arenada ise Borusan Pipe ismini aldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’nin önde gelen gruplarından Borusan, Borusan Mannesmann Boru Yatırım Holding A.Ş içerisinde, toplam yüzde 77’lik pay sahipliğini yüzde 100’e çıkararak 25 yıldır ortaklık yürüttüğü Salzgitter Mannesmann GmbH ile yollarını ayırdı. Şirket yapısında ve yönetiminde herhangi bir değişikliğe yol açmayacak hisse devrine dair işlemin tamamlanmasıyla birlikte, Türk sanayisinin gelişimine tanıklık eden, Türkiye’den yola çıkarak global bir üreticiye dönüşen şirket, yeni marka kimliğine kavuştu.

Bundan böyle, Türkiye’de Borusan Boru, uluslararası arenada ise Borusan Pipe adıyla 3 kıtada 11 tesiste üretim gerçekleştirecek ve ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştıracak. Şirket, Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra global pazarların yerel oyuncusu olma stratejisiyle uluslararası arenada büyümeye devam edecek.

 2024 yılında üretime başlayacağı Romanya tesisi ile Avrupa pazarında lider olduğu otomotiv boruları alanında iddiasını artıracak. ABD pazarında inşaat, genel endüstri ve enerji sektörlerine hizmet edecek yeni boru üretim hattı ise önümüzdeki aylarda faaliyete girecek.

“Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek”

Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar Borusan Boru’nun yeni dönemi hakkında yaptığı değerlendirmede; “Borusan Grubu olarak 80. yılımıza yaklaşırken faaliyet gösterdiğimiz her alanda git gide güçleniyor, bununla birlikte topluma fayda sağlama misyonumuzla hareket ediyoruz.

Grubumuzun ilk sanayi girişimi olarak kurduğu, Türk sanayisinin gelişimine tanıklık eden şirketimiz, 2023 yılının ilk aylarında gerçekleşen Berg Pipe satın alımı başta olmak üzere yaptığı yatırımlarla dış pazarlarda da varlığını güçlendiriyor. Borusan Boru ve dünya pazarlarındaki ismiyle Borusan Pipe gerçekleştireceği ihracatla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecek” dedi.

BRSAN BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 503
Satış 503.5
Değişim -8%
Son Değer 503
En yüksek 514.5
En düşük 497
Haftalık Değişim -12.5217%
Aylık Değişim 32.8929%
Yıllık Değişim -14.89%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar