Oba Makarna halka arzı kaç lot verir?

Geçtiğimiz hafta SPK'nın halka arzına onay veren Oba Makarna'nın talep toplaması bugün başladı. Peki iki gün sürecek olan Oba Makarna halka arzında bireysel yatırımcıya kaç lot düşer? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oba Makarna halka arzına geçtiğimiz hafta SPK'dan onay çıkmasının ardından bireysel yatırımcıların çoğu özellikle bireysele kaç lot düşer sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Bunun yanıtını vermeden önce düşecek lot sayısına ilişkin bazı bilgileri şu şekilde derlemekte fayda var:

OBA MAKARNA HİSSE FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Oba Makarna halka arzının büyüklüğü 3.8 milyar TL olarak açıklandı. Firmanın halka açıklık oranı yüzde 20 olarak belirlenirken hisse fiyatı 39,24 TL'den satılacak.

OBA MAKARNA HALKA ARZI KAÇ LOT VERİR?

Oba Makarna için en son talep toplayan Limak Çimento'ya katılan yatırımcı sayısı (3.243.525) baz alınırsa yatırımcı başına 15 lot düşmesi bekleniyor. Bu da 589 TL'lik hisse alımına işaret ediyor. Yani Oba Makarna yatırımcısına 15 lot verir diyebiliriz.

OBA MAKARNA İŞLEM KODU NE?

Oba Makarna halka arzının işlem kodu OBAMS olacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar