Oba Makarna hisselerinde sert düşüş

Geçtiğimiz Cumartesi günü Sakarya’daki fabrikasında patlama meydana gelen Oba Makarna hisselerinde hisse geri alım kararına rağmen sert düşüş yaşanıyor. Şirketin hisseleri seans açılışında yüzde 8’in üzerinde değer kaybı yaşarken, daha sonra bu kayıpların bir kısmı telafi edilerek yüzde 7 seviyesine geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pazar günü Sakarya’daki makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonrası Oba Makarna, Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklama sonrasında dün işleme kapatılmıştı.

Bugün yeniden işleme açılan şirketin hisseleri açılışta yüzde 8’in üzerinde değer kaybıyla güne başladı. Daha sonra bu kayıp yüzde 7 seviyesine geriledi.

Saat 11.30 itibarıyla Oba Makarnacılık San. Ve Tic. A.Ş’nin hisse fiyatı yüzde 7,21 değer kaybıyla 32,92 TL’den alıcı buluyor.

Sakarya'daki patlamada neler yaşanmıştı?

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna'ya ait fabrikada siloların yanındaki bölümde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Patlamada bir kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralanmıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar