Pegasus (PGSUS) hisse yorumu ve hedef fiyatı

Tera Yatırım, Pegasus hisse senedini 351,74 TL hedef fiyat ve "endeks üstü getiri" tavsiyesiyle takip listesine ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tera Yatırım'ın hazırladığı raporda yer alan detaylar şu şekilde:

Pegasus Hava Yolları, hızlı ve karlı büyüme potansiyeliyle dikkat çekiyor. Uluslararası yolcu ve yan gelirlerdeki artış, yenilenen filoların avantajları ve etkin maliyet yönetimi sayesinde şirketin büyüme hedeflerine ulaşması bekleniyor. Güçlü yaz turizm sezonu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılması, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarındaki kapasite artışları da Pegasus'un hisse fiyatını destekleyecek faktörler arasında yer alıyor.

Şirketin 12 aylık hedef fiyatı hisse başına 351.74 TL olarak belirlenirken, TL bazında %51 ve EUR bazında %9 potansiyel artış öngörülüyor. Şu anda 2024 için 6.8x FD/FAVÖK ve 8.3x F/K ile işlem gören Pegasus'un, filo yenileme planları ve etkin maliyet yönetimi sayesinde operasyonel verimliliği artırması bekleniyor.

Filo Yenileme ve Maliyet Yönetimi

2024 yılı sonunda filosunu 118 uçağa çıkarmayı planlayan Pegasus, jet yakıtı fiyatlarının düşük olması ve filo yenilemeleri ile artan verimlilik sayesinde yakıt CASK'ının 1.43 Eurocent olacağını öngörüyor. Operasyonel CASK'ın %3.3 artması beklenirken, enflasyon baskıları nedeniyle artan personel giderleri ve yeni uçak alımları maliyet artışının ana nedenleri arasında gösteriliyor. 2023-2025 yılları arasında güçlü gelir büyümesi ve maliyet kontrolü girişimleri ile desteklenen filo yenilemeleri sayesinde FAVÖK'te %12'lik yıllık bileşik büyüme oranı öngörülüyor.

Uluslararası Yolcu Talebi ve Yan Gelirler

2023 yılında toplam yolcu sayısı %18.5 artarak 31.9 milyona ulaşan Pegasus'un, 2024 yılında %12.9'luk toplam yolcu artışı bekleniyor. Uluslararası yolcu oranı 2023 yılında %62'ye yükselirken, 2024 yılında bu oranın %63'e çıkması öngörülüyor. Yeni uçaklarda artan koltuk kapasitesi ile birlikte 2024 yılında toplam ASK'ta %12'lik bir büyüme bekleniyor. Yan gelirlerde ise %8 yıllık artışla yolcu başına 27.4 Euro'ya ulaşılması ve toplam gelirler içindeki payının %32'ye çıkması tahmin ediliyor.

Sabiha Gökçen'deki Gelişmeler

2023 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni bir pistin açılmasıyla kapasite ikiye katlandı. Bu gelişmenin Pegasus'un trafik rakamları ve genişleyen uçuş ağı üzerinde olumlu etkileri gözlemlenmeye başlandı. Tam etkinin ise yeni bir terminalin inşasına bağlı olacağı düşünülüyor. Pegasus, artan kapasiteden faydalanmak için filosunu genişletme ve uzun vadeli büyüme stratejisine uygun adımlar atabilir.

Riskler

Yakıt maliyetlerinin artması, personel maliyetlerinin yükselmesi, jeopolitik riskler, yolcu talebinde düşüş, beklenenden düşük RASK, TL'nin değer kazanması ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda AJet ile rekabet gibi unsurlar ana riskler olarak öne çıkıyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar