Petkim, ilk 9 ayı 5,8 milyar TL net kârla kapattı
Petkim, yılın dokuz aylık dönemini yüzde 48 artışla 5,8 milyar lira net kârla kapattı
Abone olSOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Petkim, yılın dokuz aylık dönemini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 5,8 milyar lira net kârla kapattı.
Petkim’in dört yılda bir yaptığı planlı bakım duruşunun kar marjlarının düştüğü dönemde gerçekleştirilmesiyle karlılık korunmuş oldu. Geçen yılın 9 aylık döneminde 19,2 milyar lira olan net satışlar bu yılın aynı döneminde yüzde 109 artışla 40 milyar liraya yükseldi.
Petkim, yılın ilk çeyreğinden itibaren tüm dünyada düşen kar marjlarının ve petrokimya hammadde fiyatlarının artışını, STAR Rafineri entegrasyonu ile etkin planlama ve optimizasyon çalışmaları sayesinde avantaja çevirdi. Üçüncü çeyrekte Petkim, Kur Korumalı Mevduat enstrümanının da katkısıyla 2023 yılında gerçekleşecek Eurobond itfasına hazırlık olarak nakit pozisyonunu güçlendirdi.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.