Petkim'den 'STAR Rafineri' açıklaması

Petkim tarafından KAP'a bugün yapılan açıklamada yüzde 12 oranında iştiraki olan STAR Rafineri'nin 2 ay süreyle tüm üniteler duruşa geçtiğini belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petkim konuyla ilgili yaptığı KAP duyurusunda 'STAR Rafineri'de tüm üniteler duruşa geçti, bakım çalışmasının yaklaşık olarak 2 ay sürmesi planlanıyor' ifadelerine yer verdi.

Petkim tarafından KAP'a yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Şirketimizin %12 oranında dolaylı ortağı olduğu STAR Rafineri A.Ş.'ye ait rafineride ("STAR Rafineri") periyodik planlı bakım çalışmasının bugün itibarıyla başladığı Şirketimize bildirilmiştir. Bu bakım kapsamında, STAR Rafineri'de tüm üniteler duruşa geçmiş olup, STAR Rafineri genelindeki bakım çalışmasının yaklaşık olarak 2 ay sürmesinin planlandığı belirtilmiştir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte rafinerinin üretim kapasitesinde %2,5'lik bir artışın sağlanması da beklenmektedir.

STAR Rafineri'nin bakım çalışması döneminde Şirketimizin ham madde temini STAR Rafineri stoklarından ve diğer tedarikçilerden karşılanacak ve Petkim kompleksinde üretim faaliyeti etkilenmeden devam edecektir."

Kaynak: KAP

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar