Piyasalar bugün hangi verileri takip edecek?

Haftanın son günü yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışı üretici fiyatları, tarımsal girdi fiyatları, iç ve dış borç stoku rakamları takip edilecek. Yurt dışında Almanya üretici fiyatları ve İngiltere perakende satışlar öne çıkıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,06 değer kazanarak 9.975,61 puandan tamamladı.

Haftanın son günü ise yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışı üretici fiyatları, tarımsal girdi fiyatları, iç ve dış borç stoku rakamları takip edilecek. Yurt dışında Almanya üretici fiyatları ve İngiltere perakende satışlar öne çıkıyor.

Yurt İçi Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Gazetesi İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi'ne katılacak (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ortaklaşa hazırlanan tüketici güven endeksi rakamları takip edilecek (10.00).

TÜİK, Temmuz ayı için tarımsal girdi fiyatları ve Ağustos ayı için yurt dışı üretici fiyatları verilerini yayımlayacak (10.00). 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ağustos ayı için kurulan ve kapanan şirketler verilerini yayımlayacak (10.00).

Hazine, Ağustos ayı için iç ve dış borç stoku rakamlarını açıklayacak (17.30).

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2024 yılı ilk 6 aylık döneme ilişkin konsolide olmayan finansal sonuçlarını son gönderme tarihi.

Yurt Dışı Gündem

BoJ Başkanı Kazuo Ueda, faiz kararıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek (09.30).

Almanya'nın Ağustos ayına ilişkin üretici fiyatları ile ikinci çeyrek döneme ilişkin konut fiyatları açıklanacak (09.00).

İngiltere'den Ağustos ayı bütçe rakamları ve perakende satışları izlenecek (09.00). 

Fransa'da imalat sektörü güven endeksi verisi yayımlanacak (09.45). 

İspanya için Temmuz ayı sanayi üretimi ve hizmet sektörü aktivitesi verileri ekranlara düşecek (10.00). 

İsviçre'nin ikinci çeyrek cari denge rakamları duyurulacak (10.00).

İspanya'dan izlenecek diğer veri Temmuz ayı dış ticaret rakamları olacak (11.00). 

Norveç Merkez Bankası (Norges) Başkanı Ida Wolden Bache, Norges'in Orta Norveç'teki bölgesel ağına yönelik bir konferans verecek (11.00).

Hong Kong'un Ağustos ayı tüketici fiyatları ile ikinci çeyrek dönem cari denge rakamları açıklanacak (11.30). 

Kanada'nın Ağustos ayı üretici ve hammadde fiyatları ile Temmuz ayı perakende satış rakamları açıklanacak (15.30). 

Kanada Merkez Bankası (BoC) Başkanı Tiff Macklem, Ulusal Ekonomi Araştırma Bürosu Yapay Zeka Ekonomisi Konferansı'nda konuşma yapacak (15.30).

Euro Bölgesi için öncü tüketici güven endeksi yayımlanacak (17.00). 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, IMF tarafından düzenlenen 2024 Michel Camdessus Merkez Bankacılığı Konferansı'nda konuşacak (18.00).

Haftanın son verisi Baker Hughes tarafından açıklanacak olan sondaj kule sayıları olacak (20.00).

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Tulane Üniversitesi Freeman İşletme Okulu Konferans etkinliğinde "Fed: Sadece Faiz Oranlarından Daha Fazlası" başlıklı konuşma yapacak (21.00).

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar