Piyasalarda gözler Fitch'in Türkiye kararında

Fitch'in bugün Türkiye'nin kredi notuna dair yeni değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Ekonomistler, bir kademe not artışı öngörürken, görünümün büyük ölçüde pozitif kalacağı tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu B+'ya yükselten ve görünümü pozitife çeviren kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bugün Türkiye ekonomisine dair yeni değerlendirmesini açıklayacak. Ekonomistler, bu değerlendirmede bir kademe daha not artışı bekliyor.

Ekonomistlerin Beklentisi
Foreks Haber tarafından 15 ekonomistle yapılan ankete göre, katılımcıların çoğu Türkiye'nin kredi notunda artış olacağını öngörüyor. 11 ekonomist, Fitch'in Türkiye'nin notunu "BB-" seviyesine çıkaracağını tahmin ederken, 8 ekonomist görünümün pozitif kalacağını, 3 ekonomist ise durağana revize edileceğini belirtiyor.

Fitch'ten Mart Ayındaki Artış
Fitch, en son Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu "B" seviyesinden "B+" seviyesine yükseltmiş ve görünümünü durağandan pozitife çevirmişti. Bu yükseltmenin ardından Fitch'in Türkiye'ye dair notunu yeniden gözden geçirmesi bekleniyor.

Türkiye'nin Kredi Notu Yatırım Seviyesinin Altında
Fitch'in yanı sıra diğer büyük kredi derecelendirme kuruluşları olan S&P ve Moody’s’in Türkiye’ye yönelik değerlendirmeleri de yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında bulunuyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar