Piyasalarda gün ortası: BIST 100 yara sarıyor

Son iki işlem gününde yüzde 7'ye yaklaşan değer kaybı yaşayan BIST 100 endeksi, bugün 6 ay aradan sonra 9 bin puanın altını görse de öğlen itibariyle gelen kısmi tepki alımlarıyla pozitif seyirde 9.072 puan seviyelerinden işlem görüyor. Dün yüzde 6,3 değer kaybıyla dikkat çeken Bankacılık endeksi de artıda.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Son iki işlem gününde yüzde 7'ye yaklaşan değer kaybı yaşayan BIST 100 endeksi, bugün 6 ay aradan sonra 9 bin puanın altını görse de öğlen itibariyle gelen kısmi tepki alımlarıyla pozitif seyirde 9.072 puan seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yüzde 6,3 değer kaybıyla dikkat çeken Bankacılık endeksi de artıda seyrediyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,63 değer kazanarak 9.069,91 puan oldu. Şu ana kadar endeks en düşük 8.955 puan, en yüksek ise 9.102 puanı gördü.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,30 sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 3,73 ile madencilik oldu. 

Bununla birlikte, bugün yurt içinde açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) eylülde aylık yüzde 2,97, yıllık 49,38 arttı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar