Rusya, 6 İngiliz diplomatı sınır dışı etti

Rusya casusluk iddiaları nedeniyle 6 İngiliz diplomatı sınır dışı etti. Moskova'nın hamlesi Keir Starmer ve Joe Biden'ın Ukrayna'daki savaşla ilgili görüşmeleri öncesinde geldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Başbakanı Sir Keir Starmer ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'daki savaşla ilgili görüşmeleri öncesinde, ülkenin FSB güvenlik servisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın casusluk iddiaları nedeniyle altı İngiliz diplomatı sınır dışı ettiğini duyurdu.

İngiltere, iddiaların "tamamen temelsiz" olduğunu ve Rusya'nın altı İngiliz yetkilinin akreditasyonlarını Ağustos ayı başında tırmanan kısasa kısas diplomatik anlaşmazlığın bir parçası olarak elinden aldığını söyledi.

İngiliz yetkililer FSB'nin açıklamasının zamanlamasının, Ukrayna'nın Rusya'daki hedeflere karşı Batı'dan tedarik edilen uzun menzilli füzeleri kullanabilmesini isteyen Starmer üzerinde baskı yaratmayı amaçladığının açık olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Batı'nın Kiev'in Rusya içindeki hedeflere karşı daha uzun menzilli silahlar kullanmasına izin vermesi halinde NATO'nun Moskova ile "savaş halinde" olacağını ifade etmişti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar