Seğmen Kardeşler Gıda (SEGMN) hisse yorum

Bugün düzenlenen gong töreniyle Seğmen Kardeşler Gıda'nın halka arz edilen payları, Borsa İstanbul'da SEGMN koduyla işlem görmeye başladı. Ancak şirketin ilk işlem günü, beklenenin aksine yüzde 9'a düşen değer kaybıyla şaşırttı. Seğmen Kardeşler Gıda böylece Borsa İstanbul tarihinde ilk işlem gününde halka arz fiyatının altına düşen üçüncü şirket oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Seğmen Kardeşler Gıda’nın hisseleri, 26, 27 ve 28 Haziran tarihlerinde 30 TL birim fiyatla gerçekleştirilen talep toplama sürecinin ardından, bugün itibariyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

SEGMN hissesi, ilk işlem gününde beklenmedik bir şekilde yüzde 9’a yakın değer kaybederek 27,50 TL seviyesine düştü. Bu performansla Seğmen Kardeşler Gıda, Borsa İstanbul tarihinde ilk işlem gününde halka arz fiyatının altına düşen üçüncü şirket oldu.

Seğmen Kardeşler Halka Arzının Detayları

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj San. AŞ'nin halka arz süreci 26-28 Haziran tarihleri arasında tamamlandı.

Halka arzda belirlenen birim fiyat 30 TL olarak açıklanmış ve sermaye artırımı yoluyla arz edilen 35.000.000 TL nominal değerli payların tamamı satılmıştı. Ancak, ortak satışı yoluyla planlanan 24.000.000 TL nominal değerli payların satışı iptal edildi. Sonuç olarak, toplam halka arz büyüklüğü 1.050.000.000 TL olarak gerçekleşti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar