Sıra Twitter’a geldi

Microsoft’un LinkedIn’i 26.2 milyar dolara almasıyla şirketin kullanıcı başına ödediği miktar 60 doları geçti. Şimdi gözler satış listesinde en üst sırada bulunan Twitter’a çevrildi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden Microsoft’un geçen hafta profesyonel ağ platformu LinkedIn’i 26.2 milyar dolara satın almasıyla sosyal medya ortamı yeniden hareketlendi. Son yıllarda WhatsApp, Youtube ve Skype gibi milyar dolarlık satın alımlarla gündeme gelen sektörde LinkedIn alışverişiyle yeni bir rekor daha kırılmış oldu. Buna göre Microsoft’un LinkedIn’in 433 milyon kullanıcısı için toplam 26.2 milyar ödemesi kullanıcı başına 60 dolar dolarlık bir değere işaret ediyor. Ancak hesap platformun 105 milyonluk aylık aktif kullanıcılarına göre yapıldığında ise bu değer kullanıcı başına 250 dolarlık rekor seviyeye çıkıyor.


Dünya çapında en az 3 milyar insan sosyal platformlarda zamanını geçiriyor. Bu da şirketleri söz konusu mecralara yönelmeye zorluyor. Teknoloji dünyasının büyük şirketleri ise kendi platformlarını kurmakta geç kaldıkları ya da yeterince yaratıcı olamadıkları için popüler sosyal medya adreslerine milyarlarca dolar ödemek zorunda kalıyor. Microsoft pahalı LinkedIn alışverişiyle profesyonellere yönelik özel içerikler üreterek yeni bir mecra yaratmaya çalışacak. Buna göre şirket popüler büro yazılımı Office hizmetlerine LinkedIn’i doğrudan entegre ederek tamamen iş dünyasının ihtiyaçlarına göre kişisel hizmetler sunacak. Dünya üzerinde 1.2 milyar aktif Office kullanıcısı olduğu düşünülürse atılan adımın önemi daha rahat anlaşılıyor. Şimdi sektör bir sonraki büyük alışverişi beklemeye başladı. Acaba hangi şirket Twitter için kaç milyar dolar ödeyecek?


NADELLAN ’IN BAŞARISI BU ALIŞVERİŞLE ÖLÇÜLECEK

-26.2 milyar dolarlık LinkedIn alışverişi, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın kariyerinde artık başarı ölçüsü olacak.



-Nadella öncesinde CEO olan Steve Ballmer’in Nokia alışverişi, eski Microsoft CEO’sunun pek çok hatasından biri olarak tarihe geçti.



-LinkedIn alışverişiyle Microsoft’un Office yazılımı gelecekte de şirketin en önemli gelir kaynaklarının başında gelecek.



-Office 365 olarak buluta aktarılan Office yazılımına LinkedIn eklenerek yeni bir hizmet ortamı oluşacak.

-Buna göre Office ortamında profesyonel kullanıcılara tamamen kişiselleştirilmiş içerikler sunmak mümkün olacak.




GAZETE HABERTÜRK/ Mahmut SANCAK 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar