Şişecam talep etti, SPK cevap verdi!

Şişecam'dan daha önce KAP'a yapılan açıklamada 31 Mayıs'ta gerçekleşen işlemlerin incelenmesi için SPK'ya başvurulacağı belirtilmişti. Söz konusu başvuruya SPK'dan yanıt geldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şişecam'dan KAP'a yapılan açıklamada 31 Mayıs'ta gerçekleşen işlemlerin incelenmesi için SPK'ya başvurulacağı belirtilmişti. 

31 MAYIS'TA ŞİŞECAM HİSSESİNDE NE OLMUŞTU?

Şişecam hissesi 31 Mayıs işlem gününe 52,75 liradan başladı. SISE hissesi gün içerisinden en yüksek 53,40 TL'yi gördükten sonra 47,60 seviyesine kadar düşerken devre kesici de çalıştı. SISE hissesi günü ise yüzde 6'yı aşan değer kaybıyla 47,68'den kapadı.

SPK'DAN YAZILI AÇIKLAMA

SPK, bugün Şişecam'ın söz konusu başvurusuna ilişkin bir açıklama paylaştı. Konuyla ilgili SPK açıklaması şu şekilde:

"Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE, Şirket) paylarında 31.05.2024 tarihinde yaşanan fiyat hareketleri sonucunda gün içinde devre kesicinin devreye girdiği, sonrasında Şirket’e konuyla ilgili elektronik posta yoluyla yatırımcı şikayetleri iletildiği ve aynı zamanda sosyal medya mecraları üzerinden de bu durumu gündemde tutacak şekilde paylaşımlar yapıldığı belirtilmektedir. Yatırımcılardan gelen şikayetlerde, SISE paylarında görülen yoğun satış işlemlerine ilişkin soruşturma yapılması, söz konusu pay piyasasında meydana gelen fiyat ve miktar hareketlerine neden olan kişilerin tespit edilmesi ve gereğinin yapılmasının talep edildiği anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda, Şirket’in Yönetim Kurulu tarafından alınan karar çerçevesinde, Şirket paylarında meydana gelen fiyat ve miktar hareketliliklerinin 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi ve gerekli yaptırımların uygulanması talep edilmiştir.

İlgili başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikayetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88. maddesi çerçevesinde değerlendirilmekte ve gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde, incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular SPK
Kategoriler Borsa
Yorumlar