Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi

Borsa İstanbul'da son dönemdeki halka arzlar, yatırımcılar için farklı sonuçlar doğurdu. Efor Çay (EFORC) hissesi Cuma seans kapanışı itibariyle %101'lik kazançla öne çıkarken, Seğmen Gıda ve Horoz Lojistik hisseleri kayıplarıyla dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da son dönemde gerçekleştirilen halka arzlar, yatırımcılar tarafından eski kadar olmasa da ilgi görüyor.

Ancak, her halka arz beklentileri karşılamazken, son 10 halka arzın performansına bakıldığında, bazı şirketler yatırımcılarını sevindirirken, bazıları ise beklentileri karşılamayarak yatırımcılarına kayıp yaşattı.

Efor Çay, Yatırımcılarına %101 Kazandırdı

Son halka arzlar arasında en dikkat çeken performansı EFORC sergiledi. Cuma kapanış verisi baz alındığında Şirket, %101’lik artışla yatırımcılarına en yüksek getiriyi sağladı. Efor Çay'ı %73'lük yükselişle DCTTR ve %64’lük artışla GUNDG takip etti.

Seğmen Gıda ve Horoz Lojistik Hisselerinde Kayıp Yaşandı

Öte yandan, bazı şirketler halka arz sonrası beklentileri karşılayamadı. Horoz hisseleri %7 oranında değer kaybederken, Seğmen Gıda %31’lik ciddi bir düşüş yaşadı.

Diğer Şirketlerin Performansları Nasıl Oldu?

Listenin geri kalanında, OZATD ve CEMZY hisseleri %30’luk artışla yatırımcılara olumlu bir getiri sağladı. BAHKM hisseleri %12 oranında yükselirken, TCKRC %7 ve AHSGY %2 oranında daha mütevazı kazançlar elde etti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar